Новий український "закон про інтим" — пряма калька з аналогічного шведського закону, при створенні якого вітчизняні депутати не врахували важливу особливість

Про нову ініціативу українського уряду розповів журналіст Ігор Лесев у своїй передачі Не добрий вечір.

"Мова йде про законопроект 2229-VIII – "Про протидію домашньому насильству". Сама назва закону вже стимулює до його сприйняття. Всі нормальні люди проти насильства хоч домашнього, хоч вуличного і навіть офісного. Але сам цей законопроект злизаний з шведського феміністичного божевілля", - заявив він.

Журналіст пояснив, що згідно з цією нормою статеві партнери повинні обов'язково висловлювати згоду на секс, в іншому випадку статевий акт вважається згвалтуванням.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

За словами Лесева, він не може засуджувати введення такого закону в Швеції, так як перш ніж його ввести шведи побудували багату і успішну країну.

При цьому журналіст упевнений, що ухвалення аналогічного закону в Україні не може сприйматися так само.

"Коли у нас приймають шведські закони, треба спочатку самим стати трохи шведами. Побудувати дороги, як у Швеції. Побудувати робочу і ефективну економіку, як у Швеції. Побудувати соціально-справедливе суспільство, як у Швеції. Тому що саме це первинно. Ось в цьому справжня Швеція, а не в її законах", — розповів Лесев.

Він зазначив, що українці вже висміяли запропоновану Радою норму.

"Знаючи наші реалії, адже нічого не зміниться. Як тр*халися, так і будемо тр*хатися. А жінки не розраховували на захист держави, так і далі не будуть на неї розраховувати", — підсумував журналіст.

Раніше писали, що 11 січня в дію вступають нові правки до Кримінального кодексу України щодо зґвалтування та сексуального насильства. За ґрати на 5-7 років можна потрапити, якщо навіть хтось з подружжя не дав згоди на секс. А от у якій формі повинна бути згода – ніхто пояснити не може.

запевняють Захисники – новий закон лише ускладнить життя потерпілим, а шантажистам розв'яже руки.

Нагадаємо, це психологічний тест розповість тобі про все за 1 хвилину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" біологи з Оксфорда провели дослідження, щоб дізнатися, як можна визначити жінок, здатних на зраду

"Знай.uа" писав, психолог Юлія Левковська позначила 6 основних стадій сімейного життя.