Керування церквою Московського патріархату в Україні походить з Росії. Тому рішення про перейменування УПЦ МП правильне і вкрай своєчасне.

Про це в ефірі 24 каналу заявив політичний експерт Валерій Димов.

«Треба речі називати своїми іменами. Якщо церква керується з Москви, то вона російська, а не українська", — говорить Валерій Димов

"Після Об'єднавчого собору УПЦ МП приймає рішення, що вона об'єднуватися не хоче. Це ще одне підтвердження того, що вже колишня УПЦ МП не українська але не самоврядна», - додає він

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Політолог зазначає, що в Латвії серед діючих священиків РПЦ є завербовані кадебісти».

"Відомо, що «Томос» РПЦ надав Сталін у 1943 році. І створювалася вона під наглядом НКВС», — відзначає експерт.

Це рішення, за його словами, стане важливим чинником для парафіян УПЦ МП, яким під час служби розповідали, що Українська Православна церква — «не та».

Експерт підкреслює:

«Багато парафіян не дуже розбираються в питанні канонічності і вважають, що створення Православної церкви України — розкол. Тому рішення парламенту перейменувати УПЦ МП на російську церкву — правильний сигнал громадам, щоб вони прийняли своє рішення про те, з якою церквою вони хочуть бути далі".

На думку політолога, слід вирішити також питання перереєстрації парафій і єпархій. Цей процес, звичайно, болючий. Така спроба вже була з Почаївською Лаврою, - право власності на неї УПЦ МП намагалася перереєструвати на кілька десятків років.

Російська церква програла перший етап створення Православної церкви України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Тернопільській області в Православну церкву України перейшов храм Благовіщення Пресвятої Богородиці, що розташований в селі Трибуховци.

Як повідомляв портал "Знай.uа", священики Української православної церкви Московського патріархату мали тісну співпрацю з бойовиками Ігоря Гиркина (Стрєлкова).
"Знай.uа" писав, що "Томос" РПЦ надав Сталін у 1943 році. І створювалася вона під наглядом НКВС.