Історик Лілія Гайдар розповіла на прикладі Революції Гідності, чому не варто довіряти соціологічним опитуванням.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, вона розповіла, що до початку Революції Гідності соціолог Ірина Бекешкіна розповідала, що народ у жодному разі не спроможний вийти на вулицю та проводити масові акції протесту, проте всі ми пам'ятаємо, як вийшло насправді.

"Бекешкіна тоді окремо підкреслювала, що Україна поки не готова до протестів у загальнонаціональному масштабі. І це було об’єктивне дослідження, а не та замовна "локшина", яку соціологи намагаються зараз вішати нам на вуха", – резюмує Лідія Гайдар.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що перший президент України Леонід Кравчук нещодавно висловив свою версію стосовно того, хто може перемогти на майбутніх виборах, а також прокоментував найбільш ймовірні кандидатури на пост глави держави.

Одразу перед початком круглого столу щодо агресії Росії, колишній гарант зазначив, що нібито на даний час всі шанси перемогти на майбутніх президентських виборах у лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, чия передвиборча програма йому імпонує, а у Петра Порошенка "занадто низький рейтинг", щоб навколо нього об'єднуватися.

За словами Кравчука, якби вибори президента були сьогодні, то перемогла б Тимошенко, але що буде 31 березня - йому не відомо. Кравчук додав, що читав програму лідера "Батьківщини" і вона йому близька і зрозуміла.

Крім того варто додати, що аналітики кажуть, що президентські вибори в Україні, які вже не за горами, можуть мати досить несподівані результати. За словами фахівців, переможцем може стати людина, яка ще не висунула свою кандидатуру офіційно, і серед таких - Володимир Зеленський. За результатами соцопитувань, у нього досить високий рейтинг.

На всі запитання журналістів щодо цього шоумен віджартовується і знаходить для цього щоразу інші "відмазки".

Напередодні, в інтерв'ю журналістам перед концертом "95 Кварталу" в Полтаві, Зеленському знову задали запитання, відповідь на яке цікавить багатьох українців. Молода журналістка сформувала його так: "Чи готові Ви взяти на себе відповідальність і піти в президенти?".

На що шоумен відповів: "А готові ви наділити такою відповідальністю таку людину, як я?"

На ствердну відповідь дівчини Зеленський відповів: "Ну все, тоді домовились".

Нагадаємо, політики благають Зеленського взяти їх у свою команду і пропонують дещо натомість.

Як повідомляв "Знай.ua", Леонід Кравчук пояснив, чому Україна Росії не по зубах.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський відповів на питання, чи піде він у президенти.

Президентські рейтинги: Зеленський міг би перемогти всіх ймовірних опонентів