Кабінет міністрів на засіданні у четвер, 27 грудня, затвердив угоду України з Уругваєм про безвізовий режим поїздок.

Відповідну угоду було підписано у вересні, після його повинен був затвердити уряд. В силу "безвіз" вступає на 30-й день з дати повідомлення сторонами про виконання внутрішньодержавних процедур.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що в минулому році уругвайцями було оформлено 54 короткострокові візи та стягнуто консульський збір у розмірі 6,6 тисяч доларів, за 10 місяців 2018 року – 67 віз і збір у 9,1 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше ми писали, що Європейська комісія у другому річному звіті підтвердила, що Україна виконує критерії "безвізового режиму".

Україна не порушила міграційні та норми безпеки, встановлені механізмом призупинення безвиза. Крім того, продовжуємо протидіяти корупції та організованій злочинності. Про це йдеться в матеріалах Української правди.

Незважаючи на позитивні висновки, Україна має проблеми з неврегульованою міграцією і протидією корупції. ЄС вимагає негайних дій для подальшого продовження "безвізу".

"Занепокоєння викликає стрімке зростання рівня відмов у перетині кордону. Спираючись на дані Євростату, Єврокомісія підтвердила, що в 2017 році українцям відмовили у в’їзді на 47% частіше, ніж роком раніше", - йдеться в повідомленні.

Також повідомлялося, що представники парламентів України та Південної Кореї обговорять питання безвізового режиму між країнами.

Про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій на телеканалі "Рада".

Він зазначив, що на сьогодні Південна Корея є однією з найбільш динамічних економік у світі. На 10-14 грудня заплановано його візит в Сеул.

"Ми на порозі важливих рішень. Я планую дійти до фінішного етапу обговорення рішення про безвіз між Україною і Південною Кореєю", - повідомив Парубій.

Нагадаємо, набагатша країна світу відкрила двері українцям.

Як повідомляв Знай.uа, Польща перекриває кисень заробітчанам: куди бігти українцям.

Знай.uа писав, рай для заробітчан виявився пеклом, українці тікають.