27 грудня кабінет міністрів вніс зміни до постанови про порядок надання одноразової натуральної допомоги - так званого "Пакунка малюка".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Розробленою Міністерством соціальної політики постановою удосконалено порядок планування обсягів, доставки, видачі одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка", зокрема передбачено врахування потреби не менш ніж на 2 місяці наступного року при плануванні обсягів допомоги на поточний рік, видача допомоги за місцем проживання/перебування новонародженої дитини не пізніше ніж через 30 днів з дня її народження", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що до видачі "Пакунків малюка" залучать фахівцівз соціальної роботи, соціальних працівників, фахівців недержавної організацій.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Наголошується, що ухвалені зміни забезпечать чіткий механізм надання "Пакунків малюка" тим сім’ям, які не отримали їх у пологовому будинку.

Бебі-бокси або пакунки малюка – це одноразова допомога на кожного новонародженого, яка ухвалена урядом з метою збільшити народжуваність в Україні. Ця коробка-колиска міститиме необхідні для малюка речі (пелюшки, підгузки, чоловічки, ковдри тощо).

Наприкінці літа уряд вніс зміни у відповідну постанову, прописавши, що бебі-бокси видаватимуть не пізніше 30 днів від народження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21-річна мешканка Флориди (США) Кайла Вудс примудрилася заробити більше 2 тисяч доларів, все що їй знадобилося для цього: соціальні мережі, хороша камера на телефоні і… ступні. Фотографії дівчини стали шалено популярними, хоча до цього вона вважала свої ноги зовсім не привабливими.
Як повідомляв портал "Знай.ua", законопроектом пропонується поширити на самотніх батьків гарантії, встановлені в Кодексі законів про працю України для одиноких матерів.
Також "Знай.ua" писав, що у Тернополі працівник патрульної поліції здійснив сміливий вчинок, рятуючи кинуту напризволяще маленьку дівчинку. Відомо, що дівчинка стояла у віконній рамі на морозі без верхнього одягу, плакала і кликала на допомогу.