У Харкові прокуратура розслідує скандальну справу звільнення директора школи та чотирьох вчителів.
За попередніми даними слідства, директора школи змусили написати заяву про звільнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.
"Згідно з інформацією, частина батьків учнів виступила проти звільнення. Вони заявили, що на керівника навчального закладу здійснювався тиск. Був організований пікет проти незаконних кадрових рішень", - йдеться у повідомленні.

Зараз проводиться досудове розслідування за статтею "незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів або в зв'язку з повідомленням їм про порушення вимог закону про засади запобігання і протидії корупції іншою особою, а також інше грубе порушення законодавства про працю".

Місцеві ЗМІ повідомляють, що директорка школи №67 Олена Лисичкина звільнилася після скарг деяких батьків і перевірки фахівців районного відділу освіти.

"За результатами перевірки школи виявили порушення трудового, навчально-виховного процесів, медобслуговування," - йшлося у відповіді директорки Департаменту освіти міськради Ольга Деменко.

Посадовиця зауважила, що ще однією причиною звільнення Лисичкіної став рейтинг школи: за час її керівництва школа №67 в рейтингу за результатами ЗНО виявилася на 180-му місці зі 183-х харківських шкіл.

Разом з тим, за повідомленням видання, частина вчителів вважають, що при нинішньому директорові почалися позитивні зміни - "в школі перестали вимагати гроші з батьків, діти з радістю йдуть на уроки". Вони провели мітинг проти звільнення Лисичкіної.

Нагадаємо, названо країни, де діти найдовше сидять на батьківській шиї.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", за бійку дитини заплатять батьки.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві дитина стала жертвою буллінгу після кепкувань учительки.