В Укрзалізниці переконують, що їхньої вини у травмуванні пасажирки поїзда "Київ-Рахів" 22 грудня немає.
Зазначається, що до таких висновків дійшли, провівши службвое розслідування. Про це повідомив директор департаменту з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень Укрзалізниці Олександр Красноштан, передає Громадське.

"Ми провели розслідування, оглянули вагон, цю конкретну полицю і кріплення. Все обладнання перебуває в робочому стані. Причиною травмування пасажирки точно не могла бути несправність вагону чи полиці", — запевнив чиновник.

Ще одним аргументом на захист Укрзалізниці стало те, що досі не оприлюднили жодного фото чи відеодоказу інциденту.

"Це був глибокий вечір. Коли провідники прийшли до жінки, то справді побачили її травму. Негайно викликали начальника поїзда, а він, у свою чергу, викликав чергового по станції "Тернопіль" та швидку допомогу", — розповів Красноштан.

Чиновник стверджує, що коли провідник прийшов до потерпілої, полиця не була зламана. За його словами, виламати ці полиці дуже складно.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Там дуже міцні кріплення. Вагою тіла однієї людини зламати кріплення неможливо. Ці полиці мають десятикратний запас міцності, тобто витримують до 1000 кілограмів", — сказав Красноштан.

Він додав, що вагон, в якому їхала потерпіла Надія Полякова, пройшов капітальний ремонт, під час якого ці кріплення було посилено.

"Нашої провини в цьому немає. Укрзалізниця правильно оформила акт про нещасний випадок, аби пасажирка отримала страхові виплати. І ми все для цього зробили. Зараз у відносинах перебуває страхова компанія та страхова особа. Участі у цьому процесі Укрзалізниця вже не бере", — додав чиновник.

Нагадаємо, у поїзді Київ - Рахів сталася надзвичайна ситуація. На жінку впала верхня поличка разом із пасажиркою. Потерпіла отримала роздроблення кісток таза.

На нижньому місці знаходилася 58-річна жителька Миргорода Полтавської області Надія Полякова, повідомила її донька Світалана на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", "Укрзалізниця" запускає новий маршрут на радість заробітчанам.

Також Знай.uа" писав про те, що "Укрзалізниця" пустить додаткові святкові поїзда.