Уже минуло більше місяця, після того, як моряків ВМС України взяли в полон. На сьогодні вже вирішено головну задачу команди правозахисників захоплених російськими військовими в Керченській протоці українських моряків.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов, який займається координацією роботи команди правозахисників українських полонених моряків.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

"Те, що всі захоплені Росією українські моряки назвали себе військовополоненими, показує: плани російської влади розділити, дезорієнтувати захоплених у полон моряків провалилися. Таким чином, первісне завдання команди адвокатів на даний момент вирішено. І це допоможе в подальшій боротьбі за їхнє звільнення", - заявив координатор адвокатської групи.

українські моряки в полоні агресора
українські моряки в полоні агресора

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Полозов також нагадав, що відразу ж після захоплення українських моряків влада Російської Федерації доклала багато зусиль, щоб розділити їх, не дати доступу незалежним адвокатам, "підсунути" своїх адвокатів, які давали б сумнівні поради. Метою було домогтися, щоб українські моряки визнали провину, "зізналися" у кримінальному злочині.

Варто нагадати, що воєнний стан в Україні закінчився, офіційно. Тепер, згідно з інформацією радника президента України Юрія Бірюкова, готується капітальний звіт і нарада за підсумками завершення військового положення, яке ввів своїм указом Петро Порошенко після відкритої агресії Російської Федерації в Керченській протоці проти українських моряків. Про це радник президента заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Звіти готуються. Аналіз цих звітів відбувався постійно. Післязавтра буде велика підсумкова нарада на рівні армії. Це буде не публічно", - заявив Юрій Бірюков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки і оборони на засіданні 26 грудня ввела додаткові санкції проти Росії. Про це Громадському повідомив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський. Санкції стосуватимуться бізнесменів, політиків, депутатів, силовиків, які активно підтримували або сприяли агресивним діям проти України.

Нагадаємо, у Криму розвалилася гордість Путіна: у Кремлі паніка і жах.

Як повідомляв Знай.uа нові санкції поставлять на коліна російських бізнесменів, політиків, силовиків.

Знай.uа писав, стало відомо, скільки Путін платить головорізам на Донбасі за вбивство українців.