У Києві 28 грудня відбудуться збори єпархій для парафій УПЦ МП на підтримку митрополита Онуфрія. Як відомо, такі заходи вже проводилися у різних регіонах країни.

Формальне їх завдання - публічне вираження підтримки митрополиту Онуфрію (найчастіше це питання ставиться на голосування у відкритому режимі), про що пізніше широко повідомляється в публічній площині. Практика подібних зібрань обумовлена ​​почався процесом переходів парафій УПЦ МП в ПЦУ.

Онуфрій
Онуфрій

Особливо активно такі переходи відбуваються в Вінницькій області, також мають місце на заході України, зокрема у Львівській та Тернопільській областях.

Єдина помісна церква в Україні
Єдина помісна церква в Україні

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Разом з тим, чіткий юридичний механізм подібного переходу до сих пір не розроблений і залежить від положень, які будуть оприлюднені після 6 січня - очікуваного отримання Україною Томосу. До цього моменту переходи важливі більше з декларативною позиції. Що УПЦ МП - зі свого боку – сподівається "придушити" тематичної інформаційною кампанією.

Патріарх РПЦ Кирило і глава УПЦ МП Онуфрій
Патріарх РПЦ Кирило і глава УПЦ МП Онуфрій

Як відомо, за останній час до Помісної Православної церкви вже приєдналися частково громади у Вінницькій, Львівській, Закарпатській, Хмельницькій, Тернопільській областях. А Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота) заявив про погрози від місцевого благочинного УПЦ МП, які надійшли в зв'язку з приєднанням до ПЦУ.

Дивіться: на Буковині відшукали фешенебельну резиденцію предстоятеля УПЦ МП

Нагадаємо, Синод Грузинської православної церкви провів засідання щодо створення єдиної Православної церкви України. Як повідомляв "Знай.ua", у Тернопільській області в Православну церкву України перейшов храм Благовіщення Пресвятої Богородиці, що розташований в селі Трибухівці. Також "Знай.ua", писав, у деяких областях України до нової помісної церкви перейшли вже по 20 громад з-під крила Московського патріархату.