На ринку вироблення енергії компанія Ріната Ахметова "ДТЕК" не зловживає монопольним становищем.

До такого висновку дійшов антимонопольний комітет України. Інформація про відповідне рішення міститься у висновку щодо розслідування проти компанії "ДТЕК", передає Громадське.

У Антимонопольному комітеті переконані, що компанія Ахметова не може зловживати монопольним становищем, бо "ринок електроенергії в Україні наразі є зарегульованим".

"Відповідне рішення ухвалили на підставі дослідження ситуації на ринку протягом 2015-2017 років. За цей період компанія ДТЕК не могла зловживати монопольним становищем. Можливо, після запровадження ринку електроенергії дане рішення буде переглянуте", — повідомила представниця Антимонопольного комітету.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Крім того, у комітеті визнали, що компанія Ахметова, як і державний Енергоатом, володіють певною ринковою владою. Але, нібито, ці компанії не мають впливу на вартість електроенергії, адже ринок є регульованим і тариф визначається НКРЕКП.

Справу проти компанії "ДТЕК" мали розглядати 17 січня 2019 року.

Компанія ДТЕК — найбільша енергетична корпорацій у Східній Європі. Їй належить 9 з 15 українських теплоелектростанцій, а також 17 шахт та вугільнозбагачувальні комплекси. Загалом, компанія є фактичним монополістом на ринку генерації теплової електроенергії в Україні та видобуває близько 85% вугілля, яке використовують українські ТЕС.

Нагадаємо, як випливає з даних, оприлюднених представниками АМКУ на засіданні 20 листопада, ринкова частка енергохолдингу ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищує 26%.

Як повідомляв портал Знай.ua, з 1 січня 2019 року українцям доведеться платити за опалення більше. Таке рішення прийняла Нацкомісія, яка регулює сферу енергетики і комунальних слуг.

Також Знай.ua писав, киянам озвучили нові тарифи на опалення та гарячу воду