Не зважаючи на недавнє рекордне падіння американської валюти, у четвер, 27 грудня, стало відомо про підвищення курсу долара в Україні.

Курс долара
Курс долара

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на коментарі фінансових аналітиків.

У повідомленні йдеться, що американський долар почав активно дорожчати на безготівковому ринку. 27 грудня міжбанк відкрився зростанням його курсу на 11 копійок - до 27,30-27,40 грн ./$.

обмін валют
обмін валют

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Про це розповів начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко. Зокрема він проаналізував, після чого саме розпочався рух курсу вгору.

"Котирування піднялися до 27,42-27,45 грн ./$. Бізнес став продавати менше долара, розуміючи, що ось-ось отримає від Держказначейства відшкодування по ПДВ. У той же час відчувається поступове зростання попиту на валюту", - уточнив Гриненко.

Курс долара. Фото: скриншот YouTube
Курс долара. Фото: скриншот YouTube

Нацбанк поки у свою чергу поки спостерігає за ситуацією з боку, і не проявлявся в функціоналі Matching. Фінансисти не вірять сьогодні у великі продажі долара на міжбанку, тому не чекають появи регулятора на торгах.

Нацбанк
Нацбанк

За оцінками скарбників, НБУ у середу, 26 грудня, викупив близько $ 30 млн. Але навіть це не завадило безготівковим доларом подешевшати на 12 копійок - до 27,25-27,29 грн ./$. При цьому фінансисти допускали різнобічне рух курсу, в очікуванні великих виплат по ПДВ.

Нагадаємо, минулого місяця загальний державний борг України зріс на 0,6%, або на $ 0,44 млрд та вже сягнув $ 74,76 млрд.

МВФ
МВФ

Про це повідомляє "Хвиля".

При цьому якщо порахувати ріст національного борг у національній валюті, то він вже сягнув 2,122 трлн грн.

Мінфін тут же уточнив, що державний борг у листопаді зріс на 1,89% - до 1,846 трлн грн (в доларах - на 1,08%, до $ 65,01 млрд), в тому числі зовнішній - на 4,18%, до 1,104 трлн грн (в доларах - на 3,35%, до $ 38,91 млрд).

Як повідомляв раніше Знай.ua, стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) на четвер, 27 грудня.

подорожчання долара
подорожчання долара

Також Знай.ua писав про те, що у середу, 26 грудня, фінансові аналітики відзначили, що російська валюта пробила чергове дно на фінансовій біржі.