До Вищого антикорупційного суду можуть потрапити судді, які відзначилися неправомірними рішеннями щодо активістів Майдану.

Ці кандидати вже пройшли перший етап відбору. У свою чергу, громадські організації висловили сумнів щодо доброчесності ряду кандидатів. Про це повідомляється у релізі антикорупційної організації Transparency International Ukraine.

За результатами першого етапу 113 претендентів продовжать участь у конкурсі. Зазначається, що у ради міжнародних експертів є 30 днів, аби заблокувати сумнівних кандидатів. При наявності сумнівів у добропорядності того чи іншого кандидата вони зможуть ініціювати розгляд цього питання на засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

"Громадські організації Трансперенсі Інтернешнл Україна, Центр протидії корупції, Фонд DEJURE і Автомайдан проаналізували список кандидатів в антікорсуд і виділили сумнівних претендентів. Серед кандидатів, які успішно склали іспити, виявилися судді Майдану, кандидати з сумнівними доходами, і ті, хто відзначилися особливо неетичною поведінкою" , - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того зазначається, що список сумнівних кандидатів оприлюднять 9 січня.

Нагадаємо, ЄС вимагає від України негайних дій у сфері боротьби з корупцією та нелегальною міграцією.

Зокрема, у ЄС визнали, що Україна виконала лише маленьку частину рекомендацій, які були визначені першим звітом Єврокомісії. Так, серед здобутків було визнано створення Антикорупційного суду, який однак ще не запрацював.

Як повідомляв "Знай.ua", експерти і блогери зробили прогнози щодо перспектив Порошенка на виборах президента.

Також "Знай.ua" писав, що Румунію і Болгарію пускають до Шенгену разом з корупцією і злочинністю.