Вже через кілька днів вся країна буде святкувати настання 2019 року. Традиційно на столах крім олів'є, оселедця під шубою і мандаринів буде багато різного алкоголю. І як показує практика, нерідко саме з 31 грудня на 1 січня лікарні поповнюються людьми, хто не вгадав з вибором напоїв.

Знай.uaзвернувся за порадами до відомого українського сомельє Дмитра Сидоренка та бармена одного з київських закладів Андрія Момота.

«Насправді секретів всього три: потрібно пити в міру, щоб потім не було погано, не купувати алкоголь там, де до цього не купував і не купувати те, що до цього не пив, - лаконічно розповів нам Дмитро Сидоренко. - Якщо дотримуватися цих правил, то шанс нарватися на підробку або неякісний алкоголь мінімізується».

Розвінчуємо міфи

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Бармен Андрій Момот вирішив також розвіяти кілька міфів, які побутують серед народу.

«Багато хто вважає, що в справжній горілці обов'язково повинен бути дозатор. Це нісенітниця! - повідомив він нам. - Є багато справжньої алкогольної продукції, яка йде без дозатора».

Також він назвав міфом віру в те, що ковпачок на пляшках повинен міцно сидіти і не провертатися. За його словами - це також не відповідає дійсності. Таке трапляється нерідко особливо в недорогому сегменті.

«Якщо у вина, наприклад, пузириться або відклеюється етикетка - це також не показник підробки. І не потрібно відразу відмовлятися від цієї пляшки, - продовжував розповідати бармен. - Вино зазвичай зберігається в холодильнику і від зміни температур може почати відклеюватися етикетка. Також криво наклеєна наклейка - не показник контрафакту. При масовому виробництві нерідко зустрічається брак в упаковці».

Андрій також погодився з колегою Дмитром Сидоренком і закликав усіх українців ходити купувати алкоголь тільки в перевірені спеціалізовані магазини або в великі продуктові.

Що купити на Новий рік?

Звичайно, ми не могли не запитати у бармена поради, що ж краще купити для святкування 2019 року.

«Саме для Нового року я б радив для дівчат вермут Мартіні або Чінзано саме бьянко. Він солоденький, п'ється легко і відчувається присутність свята, - порадив Андрій. - Для чоловіків, як це не парадоксально звучить - я б порадив гарну горілку. Це такий напій, якого можна випити багато. З марок я б порекомендував «Абсолют», в цій горілці менше шансів, що ви підхопите підробку або буде погана якість».

При цьому Андрій Момот не радить всім налягати на вино.

«Вино я б рекомендував купувати тим, хто в ньому добре розбирається. Але як показує практика, у нас в країні ще не розвинена правильна культура пиття вина. Тому найкращим вибором буде шампанське, вірніше те, що ми називаємо шампанським, так як справжнім шампанським може бути тільки вино з провінції Шампань, як і справжній коньяк з провінції Коньяк, - не смог не продемонструвати свої знання бармен. - Знову-таки, щоб не помилитися у виборі найкраще взяти Мартіні або Чинзано Асті, воно підійде на будь-який стіл. Звичайно, це не дешеве задоволення, але коли балувати себе, як ні на свято ?!».

Рецепт коктейлю

Ми не могли відпустити бармена без рецепта якогось новорічного коктейлю.

«Є у мене один цікавий рецепт. Називається коктейль «Брудний мартіні». Наливаємо сто грам горілки, потім додаємо 50 грам сухого мартіні і потім 30 грам розсолу від оливок. Як ми бачимо, для цього коктейлю підійде все, що є на столі, - посміхнувся Андрій. - Потім кидаємо лід, щоб коктейль став ще смачніше і подаємо до столу. Головне після подібного напою закусити, так як в противному випадку можна не дочекатися Нового року і заснути».

Як повідомляв Знай. ua, ета новорічна дієта допоможе виглядати карколомно на святі. Ця дієта допоможе схуднути перед святами.

Знай. ua писав, що названий самий небезпечний напій для серця. Лікарі назвали самий шкідливий напій для серця.