Доходи населення зростають вищими темпами, ніж витрати на оплату комунальних послуг.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко вразив українців шокуючими одкровенням про багатство кожного українця.

Музиченко розповів, що динаміка росту доходів населення значним чином випереджає ріст комунальних платежі. Більше того відповідно до цього чиновник зробив висновок, що бажаючих отримати субсидії буде постійно зменшуватись.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

"Якщо ми порівняємо динаміку зростання доходів з динамікою зростання витрат на оплату комунальних послуг, то доходи населення в середньому ростуть більш високими темпами, ніж витрати на оплату комунальних послуг. Тобто, потреба громадян в отриманні субсидій буде зменшуватися", - повідомив чиновник.

"Тарифи - не єдиний фактор, який впливає на потребу громадян в отриманні соціальної підтримки. Сьогодні ми спостерігаємо досить активну динаміку зростання доходів населення", - заявив Музиченко.

Крім того чиновник розповів про основоположні фактори, якій будуть важливими при прийнятті рішення стосовно надання українцям субсидії.

"Другий фактор - це перегляд правил надання житлових субсидій з травня 2018 року. Третій фактор - це, звичайно, підвищення ціни на газ, яку ми матимемо. Ці три чинники зараз грають основну роль при реалізації права на субсидії в поточному опалювальному періоді", - сказав представник Міністерства соціальної політики.

Також Музиченко відзначив, що фактично кожного тижня понад 130 тисяч домогосподарств звертаються за отриманням субсидій.

"Громадяни почали отримувати перші платіжки з новими тарифами на газ, водопостачання, утримання житла, а тепер вони визначаються за потребою в отриманні житлових субсидій", - повідомив Музиченко.

При цьому, чиновник розповів, що з кожним днем чисельність отримувачів субсидій зменшується. Проте основною причиною цього він тут же назвав адресність надання допомоги.

Нагадаємо, у 2019 році виплати субсидію стануть інші.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні ввели монетизацію субсидій.

Також "Знай.ua" писав, що українцям пояснили, як вибити з держави виплати за неякісну комуналку.

Субсидії 2018: як отримати, хто має право і як будуть стежити за шахраями