В 2019 році відбудеться протистояння передвиборчого популізму і великих выплат по зовнішньому боргу.

Про це повідомляє Politeka.

Україну очікують пікові виплати за реструктурованим зовнішнім боргом (необхідно повернути близько $13 млрд). На підході і президентські вибори, які можуть істотно відбитися на економіці.

«Саме особливі виклики для країни в 2019 році, перш за все внаслідок чергових президентських і парламентських виборів, будуть провокувати, з одного боку, високу політизацію економічних рішень, що негативно позначиться на розвитку, а з іншого — посилення невизначеності для бізнесу», — утвреждают в Центрі Разумкова.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Позитивом можна вважати навіть уникнути економічного обвалу, підкреслюють експерти.

«В 2019 році зустрінуться два піки — передвиборчого популізму і виплат за зовнішнім боргом. Гіршого сценарію для економіки, обмінного курсу та інфляції складно придумати. Особливо, якщо світові ціни на основні українські експортні товари (метал, руда, зерно) будуть залишатися на низькому рівні», — говорить економіст Віктор Скаршевський.

За курсом долара найбільш вірогідний сценарій, за прогнозами економістів, це коливання в межах психологічної позначки 29 грн/$.

Економіст Василь Юрчишин налаштований менш оптимістично.

Середньорічний курс гривні до долара в 2019 році складе 30,5 грн, а інфляція — 10,7%», — запевняє експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авторитетний американський економічний журнал Forbes підбиває підсумки 2018 року. Так, редакція і експерти видання визначилися зі списком голлівудських акторів, які повинні підвищити рейтинги будь-якого проекту, іншими словами, стало відомо кого з акторів вигідно кликати продюсерам у свої проекти, а кого - ні.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Китай дозволив ввезення української птиці. Заборона на постачання даної продукції був встановлений в 2005-2006 році – китайці злякалися пташиного грипу.
"Знай.uа" писав, що 2018 рік став для України суцільним провалом, проте в 2019 році є шанс на виборах переламати негативну тенденцію, змінити владу і почати відродження країни.