У четвер, 27 грудня, українські військовослужбовці 72-ї бригади ЗСУ ім. Чорних Запорожців під час бойового виходу на лінії фронту взяли в полон бойовика гибритной російської армії на Донбасі.

Відповідну інформацію надала прес-служба 72 ОМБр в Facebook.

Полоненим виявився 35-річний житель Горлівки. До війни чоловік працював в місцевому відділенні міліції.

"До 2016 року проходив службу в незаконних військових формуваннях, отримав поранення і був комісований за станом здоров'я", - пишуть військові.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У листопаді 2018 року чоловіка знову "закликали мобілізації" в окупаційній адміністрації РФ в Донецьку.

Раніше повідомлялося, що ситуація на Донбасі за останню добу вкотре загострилася. Бойовики неодноразово обстрілювали позиції українських захисників.

Про це повідомляють представники штабу ООС.

за минулу добу, з 26 на 27 грудня, бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню, одного разу застосувавши заборонену Мінськими угодами озброєння.

"зокрема, ворог здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм позицій ОС в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку", — підкреслили в прес-службі відомства.

Опорні пункти українських військ обстрілювалися з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі селищ Красногорівка, Луганське, Піски і в районі населеного пункту Гнутове.

Нагадаємо, бойовики підступно обстріляли мирне населення, наростає паніка: кривавий злочин зафіксувала камера. Повністю знищені два житлових будинки місцевих жителів.

Як повідомляв Знай. ua, бойовики понесли колосальні втрати на Донбасі: 450 трупів, 850 поранені, жоден постріл не залишився безкарним. Бійці ВСУ дають адекватну відповідь терористам.

Знай. ua писав, що з'явилися деталі потужного прориву ЗСУ на Донбасі: відмінний подарунок Україні до свят. Українські військові зачистили від бойовиків дві третини "сірої зони".