Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко анонсував суттєве підвищення пенсій у наступному календарному році.

Про це повідомляє "Хвиля".

Крім того відзначається, що перерахунок пенсій стартує вже з 1 січня 2019 року та торкнеться близько 2 мільйонів українців.

Крім того Розенко назвав категорії населення, які отримають значне збільшення пенсій. За його словами першими отримають перерахунок виплат військові пенсіонери.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"З 1 січня для пенсіонерів, і перше у нас - для півмільйона військових пенсіонерів буде зроблено черговий перерахунок пенсії. У нас стартує нова пенсійна програма перерахунку пенсій в залежності від мінімальної зарплати. Це стосуватиметься приблизно 2 млн пенсіонерів, яким з 1 січня будуть перерахував пенсії. Це люди, які мають 65 років і які мають трудовий стаж 35 років - у чоловіків, 30 років - у жінок. Цим людям розмір пенсійних виплат буде збільшено на 157 грн приблизно", - розповів він.

Також варто додати, що у кінці березня поточного року Пенсійний фонд розпочав перерахунок пенсій для силовиків. Тоді ж Розенко розповів, що пенсії було перераховано понад 480 тисяч військових.

Разом з тим варто відзначити, що ця історія зворушила до глибини душі всю Україну. 90-річна пенсіонерка віддала останнє заради порятунку своєї країни і бійців, які борються за її звільнення. Не кожен чиновник чи бізнесмен здатний на те, що зробила ця жінка.

Як повідомляє благодійна організація "Повернися живим", бабуся з Західної України пожертвувала $ 10 тисяч волонтерам, які допомагають військовим на Донбасі.

У фонді зазначили, цю суму витратять на допомогу бригадам, чиї пункти постійної дислокації знаходяться в Івано-Франківській, Львівській, Волинській та Закарпатській областях.

10 000 доларів. Десять тисяч доларів. Таку суму щойно на рахунок фонду «Повернись живим» переказала жителька західної...

Geplaatst door Повернись живим op Woensdag 26 december 2018

Ім'я жінки залишилося невідомим, однак її вчинок буде знайомий кожному українцю. Можливо, хтось візьме з неї приклад.

"Ми не можемо публікувати її фото і називати її ім'я, але можемо розповісти, що вона, проста жінка, що стежить за сторінкою фонду в Facebook, знає, як звуть наших співробітників і, звичайно, вболіває за майбутнє України", - йдеться у публікації.

Волонтери розповіли, що плакали від радості. Причиною цього стала не сума грошей, а сам вчинок патріотки. Справа в тому, що у своєму віці "за 90" жінка говорить:

"Дуже хочу допомогти виграти війну. Ви за мене не хвилюйтеся - гроші на ліки собі залишила!", - передали слова бабусі.

Нагадаємо, українців залишать без дитячих грошей.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні ввели монетизацію субсидій.

Також "Знай.ua" писав, що з 1 січня українці отримуватимуть "живі" гроші замість субсидій.

Пенсії для українців зростуть найближчис часом на 17%