Історія свята

Огій, згідно з переказами, жив у 4-му столітті до н. е .. Але про нього збереглося мало свідчень. За переказами ще юним Аггей прийшов з Вавилона в Юдею і сказав, що скоро його народ повернеться з полону. Пророцтво збулося. Також вважається, що це його пророцтва були адресовані Зоровавелю, юдеського царя, і первосвященика Ісуса, яким він дорікав у бездіяльності. Пророк намагався переконати владу продовжити реставрувати Єрусалимський храм.

Традицією свята

Огій вважається покровителем чистоти людської душі, його вважають наставником до праведного життя і любові до праці. Якщо в цей день в сім'ї народжувалася дитина, то потрібно було обов'язково піти до церкви і поставити за її здоров'я свічку. В молитвах просили пророка Огія зберегти чистоту душі дитини і наставити дитя на шлях істинний.

Предки дивилися, якою була погода і особливу увагу приділяли інею. Якщо ним були вкриті всі гілки і споруди, то Святки будуть теплими. Дивно, але таке бувало вкрай часто. А якщо з ранку був сильний мороз, то така погода збережеться до Хрещення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також продовжували готуватися до різдвяних свят, жінки готували різні ласощі та солодощі для колядників. Чоловіки в основному займалися варінням пива.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині