День Конституції в Ірландії

Прямо перед Новий роком в Ірландії відзначають День Конституції, тому що у 1937 році в цей день прийняли чинну Конституцію, таким чином оголосивши себе незалежною демократичною державою. Навіть сама назва походить від слова Éire, що вже в перекладі означає «держава».

До 1921 року Ірландія була в підданстві Британії, але після того, як в грудні цього року підписали англо-ірландський договір 23 графства Ірландії вийшли з підпорядкування британському парламенту і організували Ірландську держава вільний, але зі статусом домініону. У 22-му році минулого століття прийняли і його Конституцію, але повну незалежність визнали лише в 1937 році.

Остаточно розірвали зв'язки з державами в 1948 році, коли прийняли закон про Ірландську Республіку. Конституція Ірландії проголошує суверенне право ірландського народу на вибір форми правління, незалежну культурну, економічну і соціальну життя держави. День конституції в Ірландії — національне свято, що відзначається по всій країні. В цей день в містах вивішуються державні прапори, проводяться урочисті та розважальні заходи, багато люди одягають національні одягу.

День пам'яті пророка Аггея

Святий пророк Аггей — десятий з 12 малих пророків. Він був з коліна Левія, і пророкував при перському царі Дарії Гистаспі (за 500 років до Різдва Христового). Коли юдеї повернулися з Вавилонського полону, Агей прагнув переконати їх добудувати другий Єрусалимський храм, бо казав, що у цьому храмі: «Слово Безпочаткове в останніх часах з'явиться». Також він вказував, що саме релігійна байдужість є причиною всіх бід. Всі послухали і працювали в домі Господа Саваота, Бога свого. Коли святий пророк помер, його поховали з честю поруч з трунами священиків, адже він був з роду священиків. Як людина Аггей був дуже добрим, як пророк – великим і славним. Його любили і поважали всі. Саме ім'я в перекладі та івриту означає «свято».

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобної Софії Суздальської.
  • Пророка Огія.
  • Різдвяний піст.

Аггей Інісей

В цей день святого пророка предки багато уваги приділяли погоді, і звертали особливу увагу на іній. Якщо ним густо посипані гілки і споруди, то Святки будуть теплими. Також важливо було те, як ліг сніг біля паркану. Якщо замети привалились впритул до огорожі, то влітку не варто чекати хорошого врожаю.

Іменини

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині