У Росії грубо відповіли на спільну вимогу Ангели Меркель та Еммануеля Макрона звільнити українських моряків.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, голова Держдуми Росії Володін різко відповів на заклик лідерів держав звільнити з полону незаконно утримуваних українських моряків. Більше того Володін порадив європейським лідерам слідкувати за своїми справами, а не втручатись у діяльність російських силовиків.

"Що стосується вимоги звільнення моряків – є національне законодавство РФ, триває слідство, рішення повинен винести суд. Думаю, лідерам двох демократичних європейських країн добре відомо, що втручання кого б то не було, незважаючи на займані посади, в процес правосуддя – це не просто неприпустимо, але і може бути предметом уваги правоохоронних органів. Хотілося б застерегти від таких заяв на адресу нашої країни, яка входить до Ради Європи, і національне законодавство якої відповідає всім стандартам міжнародного права", – заявив він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того опальний політик відзначив, що замість "критики ситуації у Криму та Росії" Меркель та Макрон повинні зайнятись своїми країнами.

"У Росії, на відміну від Франції та Німеччини, не використовують водомети, газ та гумові кулі для розгону учасників акцій протесту. Раджу звернути свою увагу для початку на це", – сказав він.

Разом з тим варто відзначити, що прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не вважають захоплених у нейтральних водах Чорного моря українських моряків військовополоненими.

"Військовополонених тут немає. Я не знаю, які вони давали свідчення, оскільки триває слідство. Ми не можемо постійно відстежувати, як триває слідство. Але я не можу погодитися з тим, що мова йде про військовополонених. Ніяких військовополонених на території Російської Федерації немає", – сказав Пєсков.

Крім того, прес-секретар Путіна додав, що "йдеться про справу, яка розслідується у зв'язку з порушенням державного кордону Російської Федерації іноземними громадянами".

Нагадаємо, українські моряки здійснили героїчний вчинок, плани Путіна ганебно потонули.

Як повідомляв "Знай.ua", захоплені українські моряки відповіли Путіну в стилі Маккейна.

Також "Знай.ua" писав, що нові санкції поставлять на коліна російських бізнесменів, політиків, силовиків.

Полонені моряки зламали плани Кремля