В Азовському морі нині перебувають два українські катери та два кораблі. Росія у свою ж чергу стягнула в регіон близко 40-а боєздатних кораблів.

Про це в інтерв’ю DW розповів командувач ВМС України Ігор Воронченко.

На питання щодо оцінки співвідношення сил України та РФ в Аззовському морі, Воронченко заявив, що дані не на користь України. Саме в Азовському морі зосереджена основа кількість бойових кораблів країни-агресора.

"Зараз, на жаль, не на користь України як у кількісному, так і якісному співвідношенні. Переважна кількість кораблів та катерів Чорноморського флоту РФ та ФСБ перебувають в Азовському морі", - констатував Воронченко.

Він уточнив, що загальна кількість російських кораблів та катерів – більше сотні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"За нашими підрахунками, їх кількість вже перевалила за сотню. Безпосередньо тих кораблів та катерів, які можуть повноцінно виконувати завдання, на російському боці приблизно 36-40 одиниць. В України там, на жаль, зараз два катери і два кораблі. От тепер рахуйте, яке може бути співвідношення", - додав командувач ВМС України.

Чиновник також зауважив, що ракетний катер, як українського, так і закордонного озброєння вже відпрацьований. Його планують поставити на воду найбличим часом.

Нещодавно міністр оборони України Степан Полторак дав доручення підготувати документацію для будівництва морської військової бази поблизу Азовського моря. Зокрема, Полторак розповів, що вже наказав командувачу українським флотом розробити всі необхідні розрахунки для створення в Азовському морі боєздатну флотилію.

Нагадаємо, Турчинов розкрив план повернення в Азовське море.

Як повідомляв "Знай.ua", корабель-розвідник НАТО прибув в Одесу.

Також "Знай.ua" писав, що "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.