У перший день новорічного перемир'я бойовики відкрили вогонь з гранатометів по позиціях ОС біля селища Залізне на Горлівському напрямку. Втрат серед українських військових немає.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Об'єднаних сил станом на 7:00 29 грудня.

За минулу добу, 28 грудня, окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню, 2 рази застосувавши заборонене Мінськими угодами озброєння.

"Зокрема, ворог здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм з позицій ОС поблизу селищ Новотошківське і Гнутово на Луганському та Маріупольському напрямках", - наголосили у штабі.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Крім цього, позиції українських військ обстрілювалися з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районах населених пунктів Болотене, Станиця Луганська, поблизу селищ Славне, Тарамчук, Опитне, Піски і в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутово, Водяне.

"За минулу добу один військовослужбовець ОС отримав поранення. Підрозділу Об'єднаних сил у відповідь на провокації супротивника застосовували вогневі засоби", - заявили в прес-центрі.

За даними розвідки, 28 грудня один бойовик був знищений і двоє поранені.

Раніше повідомлялося, що в четвер, 27 грудня, українські військовослужбовці 72-ї бригади ЗСУ ім. Чорних Запорожців під час бойового виходу на лінії фронту взяли в полон бойовика гибритної російської армії на Донбасі.

Відповідну інформацію надала прес-служба 72 ОМБр в Facebook.

Полоненим виявився 35-річний житель Горлівки. До війни чоловік працював в місцевому відділенні міліції.

Також повідомлялося, що проросійські бойовики в районі населеного пункту Гарное напали на представників спеціальної місії ОБСЄ і спробували заволодіти їх транспортним засобом.

Про це повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" на своїй сторінці в Facebook.

Зараз вже відомо, що в результаті нападу бойовик пошкодили сам автомобіль і маркування місії на ньому.

Нагадаємо, бойовики підступно обстріляли мирне населення, наростає паніка: кривавий злочин зафіксувала камера. Повністю знищені два житлових будинки місцевих жителів.

Як повідомляв Знай. ua, бойовики понесли колосальні втрати на Донбасі: 450 трупів, 850 поранені, жоден постріл не залишився безкарним. Бійці ВСУ дають адекватну відповідь терористам.

Знай. ua писав, що з'явилися деталі потужного прориву ЗСУ на Донбасі: відмінний подарунок Україні до свят.