Росія вирішила «дотиснути» президента Білорусі Олександра Лукашенка і змусити його дати згоду на більш тісну інтеграцію двох країн, щоб повністю підпорядкувати собі цю державу. Наступна спроба буде зроблена навесні наступного року. Про це повідомляють "Факти", посилаючись на ексклюзивне інтерв'ю опозиційного політика з Білорусі Павла Севярынец.

За його словами, Кремль вимагає від Олександра Лукашенка «залишки білоруської незалежності» - валюту, бази, кордон. Незважаючи на те, що Лукашенко викручується, як може, як заявляє політик, але система, в якій він загруз, була створена ним самим.

Севярынец підкреслив, що, незважаючи на погрози Білорусі піти на Захід або ж до китайцям, у президента країни, крім слів, нічого в активі немає. Йому хочеться залишитися господарем в країні, однак реального захисту її незалежності, по суті, немає.

Політик зазначив: "Знову йде торг, тільки більш жорсткий. У Москви новий важіль: оболванені російським телевізором маси білорусів після 2014 року можуть і підтримати Путіна".

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як він вважає, треба було розірвати порочні зв'язки з Російською Федерацією і платити повну вартість газу, проте в такому випадку була б повна незалежність. Закінчив інтерв'ю Севярынец словами, в яких висловив переконаність у тому, що результатом торгу стане проміжний договір, який не буде задовольняти обидві сторони. Після цього навесні буде нова сутичка.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що відносини між Росією і сусідньої з нею країною стрімко погіршуються. Економічна ситуація у росіян продовжує загострюватися, що означає відсутність грошей на підтримку одного з союзників Кремля – Білорусі.

Як повідомляв портал "Знай.иа": 27 грудня Кабінет міністрів України прийняв постанову, яке ініціювало Мінекономрозвитку «Про внесення змін до перелік товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, походять з Російської Федерації». Згідно йому, перелік заборонених до ввезення товарів з країни-агресора значно розширився.

ТакожЗнай.иа" писав, що вівторок, 26 грудня 2018 року, стане історичним, оскільки саме в цей день закінчилося перше в історії України воєнний стан.