В Україні відзначають незначне зростання заробітної плати.

Як повідомляє державна служба статистики, в місячному вираженні реальна зарплата скоротилася на 2%. Зарплата в Україні у листопаді 2018 року зросла на 11,4% в річному вираженні. Її порівняли з зарплатою в листопаді минулого року.

У Держстаті уточнюють, що всі ці цифри і порівняння не враховують дані тимчасово окупованої Росією Криму та частини Донбасу.

Якщо взяти в місячному вираженні, підрахували статисти, то в місячному вираженні в порівнянні з жовтнем - реальна зарплата скоротилася на 2%.

Так, за даними Держстатистики, в місячному вираженні в листопаді середня номінальна зарплата штатних працівників скоротилася на 0,6%, в річному - виріс на 22,5%. Вона складає в середньому 9161 грн.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

найвищий рівень зарплати в листопаді зафіксовано в столиці. Він становить в середньому 13 тисяч 897 гривень. Найменшу зарплату в Україні отримують у Чернігівській області. В середньому це 7 тисяч 221 гривня.

Нагадаємо, Українцям перерахують пенсії: Розенко розповів, кому пощастить більше всього

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко анонсував істотне підвищенняпенсій в наступному календарному році.

З 1 січня для військових пенсіонерів буде проведений черговий перерахунок пенсії. В Україні стартуе нова пенсійна програма перерахунку пенсій у залежності від мінімальної зарплати. Це торкнеться приблизно 2 млн пенсіонерів, яким з 1 січня будуть перерахував пенсії. Це люди, які мають 65 років і мають трудовий стаж 35 років - у чоловіків, 30 років - у жінок. Таким пенсіонерам підвищать пенсію приблизно на 157 грн.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Українцям розповіли про нові зарплатах: починаються передвиборчі подарунки

Прем'єр-Міністр України Володимир Гройсман розповів, що уряд вже спрогнозувало, що наступного року середня зарплата в Україні сягне 10,5 тисяч.

Також Знай.uа" писав, що У "ДНР" назріває голодний бунт: люди місяцями не отримують зарплату

"ДНР" люди не отримують своєчасно зарплату. Складна ситуація з виплати чесно заробленого склалася на заводі«Стирол» в окупованій Горлівці. Затримка зарплати склала більше 3-х місяців.