Прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що Україна зняла заборону на в'їзд, який стосувався чоловіків з Росії, однак прикордонники все ще проводять посилену перевірку громадян РФ. Про це передає видання Гордон.

Як повідомив чиновник, загроза вторгнення Росії знизилася, однак охорона кордоні все ще проводиться в посиленому режимі. Підвищена увага приділяється іноземним громадянам.

За словами Слободяна: "Росія тут на першому місці. Заборону на в'їзд чоловікам з РФ знято. Але Держприкордонслужба продовжує проводити контроль другої лінії з усіма громадянами Росії, уточнюючи мету їх візиту в Україну".

Крім цього, громадянам Російської Федерації можуть знадобитися не тільки паспорт, але й підтверджуючі мету візиту документи, інакше перетин кордону може бути під загрозою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чиновник підкреслив, що, з огляду на загрози, які виходять від Російської Федерації, прикордонниками може здійснюватися контроль другої лінії з метою з'ясування обставин і подробиць візиту. З цієї причини людині можуть знадобитися деякі інші документи.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Америці знижується потреба в некваліфікованому працю, у зв'язку з чим Міністерство внутрішньої безпеки США з кінця 2018 року прийняло рішення ускладнити процедуру отримання візи H-1B, розіграш якої проводиться серед працівників низької кваліфікації. Оновлені вимоги стосуються представників всіх країн, в тому числі і жителів України.

Як повідомляв портал "Знай.иа": в Одесі новорічну ніч можна буде святкувати з великим комфортом, оскільки деякі маршрути громадського транспорту будуть курсувати всю ніч, без обмежень. В тому числі будуть діяти 12 трамвайних, 7 тролейбусних і 15 автобусних маршрутів.

Також Знай.иа" писав, що у Росії заявили про потреби в 60 км огорожі на кордоні з Україною з боку Криму. Російські силовики пояснили монтаж паркану запобіганням "прориву ДРГ", контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, організації злочинними елементами каналів переміщення через кордон зброї, боєприпасів, а також товарів і вантажів, тютюнової та алкогольної продукції, пально-мастильних матеріалів".