Посол України в Польщі Андрій Дещиця розповів, що є необхідність відкриття ще одного генерального консульства.

Про це повідомляють ЗМІ.

Дещиця пояснив, що необхідність виникла через те, що почесні консульства відповідно до законодавства не мають повноважень на виконання окремих дій.

Більше того посол вже навіть зазначив, що одне з дипломатичних представництв буде відкртите у Вроцлаві.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"У цьому контексті очевидна необхідність відкриття ще однієї консульської установи України на заході Польщі - у Вроцлаві, що дозволило б перерозподілити межі консульських округів так, щоб громадяни України могли витрачати не більше двох 3 годин на дорогу в консульство", - сказав Дещиця.

Крім того він відзначив, що підготовка до відкриття генерального консульства триватиме у наступному календарному році, для того що б вони вже запрацювали у 2020 році.

Дещиця також розповів, що відповідне рішення готується стосовно почесного консульства в місті Катовіце Сілезького воєводства.

"Сподіваюся, це станеться вже скоро. Крім того, шукаємо кандидатуру на почесного консула в місті Кельце (Свентокшиське воєводство ред.)", - додав Дещиця.

Разом з тим варто відзначити, що у святкові дні на кордонах очікується ажіотаж. У зв'язку з цим українців просять уникати закордонних поїздок на автомобілях.

Через різке збільшення іноземних черг на українсько-польському кордоні в період новорічних та різдвяних свят, генеральне консульство України в Любліні рекомендувало подорожуючим уникати подорожей автомобілями через кордон з Польщею.

"Перетин держкордону з Польщею автомобільним транспортом буде утруднено, можливі черги та тривалі очікування на КПП, особливо в пунктах "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Медика-Шегині", "Краковець-Корчова", - повідомили прикордонники.

За словами прикордонників, така ситуцація на КПП буде спостерігатися щонайменше до 15 січня, тому українцям, які збираються найближчим часом прямувати до Польщі, скористатися послугами залізниці або обрати авіаперельоти, а свої автівки залишити вдома.

Українцям нагадали, що за маршрутами Львів-Перемишль, Ковель-Хелм, Київ-Люблін-Варшава щодня курсують потяги.

Крім того, якщо все ж зібралися на авто до сусідньої країни, прикордонники нагадують, що з собою краще не брати харчових продуктів.

Польща заборонила ввозити на території їхньої країни продукти, серед них м'ясо-молочні.

Нагадаємо, українське сміття завалить європейську країну.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні змінять робочий графік, все ближче до Польщі.

Також "Знай.ua" писав, чому населення України скорочується з космічною швидкістю.

"Візерунок дня": Робота за кордоном: скільки заробляють українці у Польщі? | DW Ukrainian