У п'ятницю, 28 грудня, у Києві відбудуться єпархіальні збори священнослужителів УПЦ МП на підтримку митрополита Онуфрія.

Цю інформацію повідомляє LB.ua, посилаючись на власні джерела.

Згідно з даними інформатора, багато українських єпархій вже провели подібне зібрання. Їхнє формальне завдання -публічне вираження підтримки митрополиту Онуфрію (найчастіше це питання ставиться на голосування у відкритому режимі), про що пізніше широко повідомляється в публічній площині.

Також відомо, що практика подібних зібрань обумовлена процесом переходів парафій УПЦ МП в ПЦУ. Найбільш активні такі переходи у Вінницькій області, а також мають місце на заході України, зокрема у Львівській та Тернопільській областях.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, чіткий юридичний механізм такого переходу досі не розроблено, він залежить від положень, які будуть оприлюднені після 6 січня - очікуваного отримання Україною Томосу.

Нагадаємо, нещодавно Вселенський патріарх Варфоломій видав несподіваний жарт про те, що за автокефалію української православної церкви він узяв хабар шоколадом і цукерками з фабрики Петра Порошенка.

За словами Варфоломія, український президент в знак подяки за автокефалію "надіслав в Константинополь цукерки і шоколад зі своєї фабрики".

"Хоча Російська церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші на цю автокефалію, я насправді отримав не гроші, а багато цукерок і шоколаду з заводу Порошенка", - пожартував Варфоломій.

Також портал раніше писав, що вінницькі віруючі підтримали митрополита Симеона і перейшли до Православної церкви України.

Як повідомляв Знай.ua, котедж митрополита Єпіфанія під Києвом показали в мережі: вже не таємниця.

Також Знай.uа писав, Епіфаній пояснив Онуфрію новий статус: двох бути не може.