Ближче до кінця наступного місяця жителі Землі зможуть своїми очима побачити досить незвичайний космічний феномен - мова йде про повне місячне затемнення, яке вчені вже охрестили "Супер-кривавим місячним затемненням".

Настільки страшна назва, однак, зовсім не відображає сутність затемнення, так як нічого поганого не трапиться - замість цього люди зможуть побачити повний цикл місячного затемнення, яке почнеться в 11:41 за північноамериканським східним часом і триватиме близько трьох годин ночі наступного дня, з 20 до 21 січня 2019 року. Очікується, що Місяць буде пофарбований в криваво-червоний колір через те, що він буде проходити через тінь Землі, що і додасть йому такий колір.

Втім, для того, щоб його побачити, треба спочатку відвідати Північну Америку, так як місячне затемнення в повній мірі можна буде спостерігати тільки звідти. Вночі 20 січня, верхня половина земної тіні ляже на супутник, надавши їй незвичайний червоний відтінок, а сам цикл затемнення триватиме трохи більше трьох годин, що є одним з найбільш тривалих космічних явищ такого типу за останні кілька років.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Фахівці-астрономи указують на те, що наступною найближчою датою такого місячного затемнення стане 2022 рік, а тому для всіх цінителів космосу і незвичайних космічних явищ поточний шанс стає найбільш раціональним.

Крім того, фахівці відзначили той факт, що в момент затемнення Місяць пройде на максимально близькій відстані від Землі, що й надає цій назві приставку "супер" - це також буде дійсно незвичайне видовище, якщо вірити фахівцям. Залишається сподіватися на те, що небо буде відносно безхмарним, що є вкрай важливим фактором спостереження.

Нагадаємо, страшні пророцтва Нострадамуса на 2019 рік: епідемії, війни і летить комета.

Як повідомляв Знай. ua, Третя світова близько: названі гарячі точки і місце України в цьому списку.

Знай. ua писав, що Земля зсувається, страшне пророцтво почало збуватися.