Дивно, чим більше забороняти щось, тим більше уваги цей об'єкт привертатиме. І виявилося, що до зони відчуження біля ЧАЕС в 2018 році збільшився потік туристів.

Відомо, що за 2018 рік там побувало більше 63 тисяч людей. Про це повідомляє Міністерство екології та природних ресурсів України.

"До зони відчуження збільшується потік туристів. До 2014 року зону відчуження відвідали понад 8 тисяч туристів. У 2016 - близько 36 тисяч. У нинішньому році - 63 тисячі. Надходження від туристичних послуг за 2018 становлять 39 млн грн", - заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У Міністерстві також нагадали, що в зоні відчуження вдосконалили і автоматизували систему відвідування.

Варто нагадати, що на Хмельницькій атомній електростанції відключили енергоблок і повідомляють про аварію. Про це пише Telegram-канал "Хіт Леджер". Як стало відомо, 13 грудня о 6 годині 33 хв. енергоблок № 2 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі через пошкодження трансформатора. Станом на 9:00 год реакторна установка працює на 19% від номінальної потужності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 26 квітня 1986 року вибухнув реактор на Чорнобильській АЕС. Пів планети врятувало тільки те, що вибухи були не ядерними, а фізичними: внаслідок перегріву реактор розірвало паром. І на момент трагедії в ньому було близько 200 тонн радіоактивного урану. Відразу після аварії майже вісім з половиною мільйонів людей було опромінено. Майже 155 тисяч квадратних кілометрів територій – забруднено.

Світлана Олексієнко стала останньою людиною, народженою в Прип'яті. Дитина з'явилася на світ 26 квітня 1986 року об 11:45 ранку – через десять годин після початку подій на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, атомна станція йде в запій? АЕС закупила алкоголю на 100 тисяч гривень, нічого хорошого чекати не варто.

Як повідомляв Знай.uа вперше в Україні: Чорнобильська зона запрацює у новому режимі.

Знай.uа писав, суцільна пустеля і сніговики з бруду: українців попередили про різку зміну клімату.