Українського в'язня Кремля Романа Сущенка поміщено до карцера. З'явилася інформація про фізичні тортури.

Про це стало відомо завдяки повідомленню омбудсмена Людмили Денисової у Facebook.

Маю невтішну інформацію щодо Романа Сущенка, який вже третій Новий рік проведе у російській колонії. Його дружина...

Geplaatst door Людмила Денісова op Zaterdag 29 december 2018

"Його дружина повідомила, що Романа помістили в карцер і відверто знущаються над ним. Співробітники колонії Романа змушують прокидатися раніше всіх ув'язнених – о 5 ранку – і вилучають постільні приналежності", – написала Денисова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Роман Сущенко
Роман Сущенко

Омбудсмен також додала, що звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою негайно з'ясувати підстави переведення Сущенка в карцер і здійснити необхідні дії для відновлення порушених прав українця.

Варто нагадати, що українському журналісту, політичному в'язню Кремля Роману Сущенку лікарі поставили попередній діагноз — артеріальна гіпертензія. Це особисто підтвердила його донька Юлія:

"Лікарі колонії батькові поставили попередній діагноз "артеріальна гіпертензія", йому радять пройти додаткове обстеження. Однак через те, що у в'язниці в Утробино немає необхідного обладнання, батька потрібно везти в інше місто і класти на стаціонар на тиждень. Ймовірно, це вже буде після Нового року", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з'явилися позитивні новини про стан здоров'я в'язня Кремля українського режисера Олега Сенцова. Так, за інформацією колег режисера, Олег відчуває себе краще, але ще знаходиться в санчастині. Про це виданню "Крым.Реалии" повідомив російський режисер Асколь Куров.

Нагадаємо, Європа зробила Путіну несподівану пропозицію.

Як повідомляв Знай.uа спалити всі мости в Росії: основні міфи про воєнний стан, яким не варто вірити.

Знай.uа писав, Олег Сенцов став лауреатом престижної міжнародної премії.