Напередодні новорічних свят продукти в окупованому Донецьку в черговий раз подорожчали на 10-30%. Враховуючи ті копійчані зарплати, якщо вони взагалі існують, жителів не врятують і ті 10% надбавок бюджетникам, про яких ватажок банди Денис Пушилин розповів 1 листопада, повідомляють Новини Донбасу.

Саме з цієї причини багато людей так гостро реагують на хліб по 20 рублів замість 16 рублів.

Власне кажучи, проблеми з нестачею фінансових коштів для гідного життя визнає і сам Пушилин. Він вважає ситуацію з безконтрольним зростанням цін критичною, оскільки доходи громадян залишають бажати кращого.

Трохи пізніше, під час прямої лінії лідер терористів підкреслив, що перш за все подорожчали товари місцевого виробництва. Як він вважає, десь підприємці захотіли підзаробити, а десь – занепокоїлися через подорожчання палива.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляють місцеві ЗМІ, критична ситуація утворилася також з причини значного зменшення врожаю зерна, що викликано відсутністю нормального добрива.

Що стосується цін, то на даний момент кілограм курячої тушки коштує близько 61 грн., що дорожче в порівнянні з минулим місяцем на 3 грн. А наприкінці минулого року її вартість була близько 41 грн. У той же час куряча печінка коштувала 50 грн., а зараз – 72 грн. Якщо в грудні 2017 року куряче філе коштувало 74 грн., на даний момент – 1000 грн.

При цьому Шахтарська птахофабрика заявляє, що відпускна вартість їх курятини набагато нижче – близько 50 грн. за кілограм. Крім того, там назвали причину такого підвищення цін – у всьому винуватять спекулянтів, які викупили все м'ясо в торгових мережах та винесли його на продаж на ринки за завищеними цінами.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що жителі тимчасово непідконтрольних території Україні в жаху від стану громадського транспорту. У деяких маршрутках крізь підлогу видно дорогу.

Як повідомляв портал "Знай.иа": у новорічну ніч влада окупованого Луганська підготувала жителям нечуваної щедрості подарунок – ліфти у багатоповерхових будинках будуть працювати і в нічний час.

ТакожЗнай.иа" писав, що за повідомленням радника Петра Порошенка українськими військовими взяті під контроль практично 2/3 сірої зони на Донбасі.