Збройні сили України не планують здійснювати наступ на Донбасі найближчим часом, а заяви про начебто можливі хімічні атаки в регіоні є черговою провокацією Російської Федерації.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає Укрінформ.

Міністр пояснив ситуацію, коли його запитали щодо можливого наступуп російської армії із застосуванням отруйних речовин. За його словами, це не перша провокація, яку Росія готує щодо України та про яку заявляє.

"Збройні сили України не планували, не планують і не будуть планувати такі провокації. Збройні сили не планують здійснювати наступ найближчим часом. Збройні сили виконують всі домовленості, в тому числі і останню домовленість про перемир'я, яке сьогодні почалося в 00:00, і яке сьогодні вже не виконується терористичними угрупуваннями, оскільки вже є один обстріл",
– наголосив міністр.

Степан Полторак

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зокрема, Полторак відзначив, що українська сторона відповідально ставиться до своїх зобов'язань, тому така інформація є лише провокацією та диверсією Кремля.

Зазначимо, нещодавно російські ЗМІ раніше поширили інформацію про те, що Україна начебто завезла на підконтрольну територію Донбасу бочки з отруйною хімічною речовиною.

Нагадаємо, що в Азовському морі нині перебувають два українські катери та два кораблі. Росія у свою ж чергу стягнула в регіон близко 40-а боєздатних кораблів.

Як повідомляв "Знай.ua", міністр оборони України Сепан Полторак повідомив, що до кінця військового положення Збройні Сили України отримають 200 одиниць військової техніки.

Також "Знай.ua" писав, що Полторак обговорив з Волкером життєво важливі питання: продовження воєнного стану, початок війни і співробітництво.