Росія застосує хімічну зброю на Донбасі. У всьому країна-агресор планує звинуватити Україну.

Про таку провокацію РФ розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький на брифінгу в Києві в суботу, 29 грудня.

"В даний час ГУР відзначає ряд ознак, що вказують на підготовку Росією диверсійно-терористичного акту із застосуванням хімічно небезпечних отруйних речовин... У середині грудня на Донбас прибула групи російських фахівців з хімічних, бойових і отруйних речовин. У складі групи є не тільки військовослужбовці збройних сил Російської Федерації, а й представники спеціальних служб, і зокрема ФСБ Росії", - сказав Скібіцький.

Вадим Скібіцький

За словами Скібіцького, Росія хоче використати для провокації підприємства Донбасу, де зберігаються запаси отруйних речовин, зокрема хлору та аміаку. Погодні умовоми нині сприяють стійкості хімікатів, особливо хлору, тому це може завдати серйозної шкоди жтелям окупованої території України та прилеглої до Донбасу території.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Скібіцький також додав, що окупаційні війська на Донбасі готуються до дій в умовах хімічного зараження. Так, з РФ додатково завезено засоби хімзахисту для незаконних збройних формувань.

"При цьому російські спецслужби цинічно розраховують на значну кількість жертв серед мирного населення, що забезпечить відповідний резонанс і увагу міжнародного співтовариства", - зазначив представник ГУР.

За його словами, російська пропаганда планує подати такі дії, як використання хімічної зброї українськими військовими проти жителів Донбасу.

Представник ГУР зазначив, що Росія намагається використовувати весь арсенал інформаційно-політичної пропаганди для дискредитації України перед міжнародною спільнотою. РФ вже використовувала аналогічну схему перед хімічною атакою в Сирії в районі Алеппо.

Нагадаємо, що Росія готує хіматаку, а винною виявиться Україна: жахливий план Путіна розкрито.

Як повідомляв "Знай.ua", міністр оборони України Сепан Полторак повідомив, що до кінця військового положення Збройні Сили України отримають 200 одиниць військової техніки.

Також "Знай.ua" писав, що Полторак обговорив з Волкером життєво важливі питання: продовження воєнного стану, початок війни і співробітництво.