В Україні набули чинності нові умови прийому у ВНЗ на 2019 рік.

Про це повідомляє Хвиля.

В 2019 році розширена практика мінімальної кількості балів для вступу. Йдеться про спеціальності "Право", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини", "Міжнародні економічні відносини", "Міжнародне право", "Фармація, промислова фармація". Щоб подати на них заяву, потрібно мати конкурсний бал не менше 130.

Мінімальний поріг встановлено також на спеціальності "Стоматологія", "Медицина", "Педіатрія". Для участі в конкурсі потрібно мати не менше 150 балів по другому і третьому конкурсних предметів.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Так відомо, що для вступу на медичне, фармацевтичне і ветеринарне напрямки будуть приймати сертифікати ЗНО 2017, 2018 і 2019 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов (зараховуються сертифікати тільки 2018 і 2019 років).

Також на наступний рік змінили строки проведення творчих конкурсів, які відбуватимуться з 1 до 10 липня — до початку подачі заяв. Для контрактників передбачена друга сесія творчих конкурсів — з 11 до 22 липня.

Немає змін у кількості заяв, які можна подати для вступу на бакалавра (бюджет), — максимум 7 заяв на 4 спеціальності. З 2019 року запрацює механізм першочергового зарахування абітурієнтів у медичні і педагогічні вузи, які готові працювати в сільській місцевості (не менш трьох років).

Основна вступна кампанія буде проведена в більш компактні терміни, а можливість створення електронних кабінетів буде відкрита до кінця літа, щоб їх могли використовувати вступники на заочну форму.

Нагадаємо, в кожному вищому навчальному закладі Одеси беруть хабарі за вступ. Такі результати дослідження "Громадська етика" оприлюднили одеське твіттер-медіа Odesa Zahidna та ГО "Оберіг".

Як повідомляв портал "Знай.uа", депутати змінили розмір іменних стипендій Верховної Ради України для студентів. Відповідне рішення було прийнято на пленарному засіданні у вівторок, 18 грудня. Таким чином, в Україні встановлені такі розміри стипендій.

Також "Знай.uа" писав, у наступному році студенти коледжів та училищ, які отримують атестати про повну загальну середню освіту, повинні будуть здавати два предмета на Зовнішньому незалежному тестуванні. Ця процедура буде проходити в обов'язковому порядку необхідно здати українську мову та літературу, а другий предмет на вибір: історія України (20-21 століття) або математика.