Російська православна церква (РПЦ) збирається звернутися до предстоятелів і синодами помісних православних церков - просити не визнавати Православну церкву України (ПЦУ).

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Рішення прийняв синод РПЦ на своєму засіданні 28 грудня.

Також Москва хоче закликати інші помісні церкви підтримати Онуфрія, позбавленого статусу митрополита Київського з Московського патріархату.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

В РПЦ називають позбавлення Московського патріархату права називатися Українською православною церквою "грубим порушенням принципу невтручання держави в життя релігійних громад, закріпленого Конституцією України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що митрополит новоутвореної Православної церкви України Епіфаній заявив, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня, а не 7 січня. Це станеться лише за згодою українського народу. "Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанського календаря. І ми можемо це робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ".

Як повідомляв портал "Знай.uа"Сінод Грузинської православної церкви провів засідання щодо створення єдиної Православної церкви України. За підсумками зборів, церковні діячі зробили заяву. Захід проходив 27 грудня у Тбілісі під керівництвом Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II. Синод Грузинської православної церкви утримався від оцінки створення в Україні помісної церкви.

"Знай.uа" писав, що до Конституційного суду звернуться представники Української православної церкви Московського патріархату із-за вимоги вказати в назві приналежність до Росії. Таку заяву зробив голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ церкви. Представник УПЦ МП зазначив, що було направлено звернення до президента Петра Порошенка з проханням застосувати вето до згаданого закону. Але український президент цим правом не скористався. "Крім цього, так як має місце порушення конституційних норм і принципів, ми ініціюємо звернення до Конституційного суду", - сказав Бахов.