Полковник Повітряних сил ЗСУ Сергій Лазарєв, який видавав військові секрети і був засуджений за держзраду, сподівається, що його обміняють на кого-то з українських політв'язнів в Росії.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Відомо, що Лазарєв зробив в українській армії доволі стрімку кар'єру. Він встиг посидіти у дуже високих кабінетах, проте зараз перебуває у місцях позбавлення волі через співпрацю з агресором.

"Я нічого такого нового, таємного не розповідав. Все це можна було дізнатися з відкритих джерел", - говорить Сергій Лазарєв, додаючи, що жодної винагороди не отримував.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У свою чергу українські контррозвідники розповідають, що він безсоромно бреше. Адже вже відомо, що за злиття інформації про українських воїнів він повинен був отримати посвідку на проживання в РФ та доплату в американських доларах.

"Я громадянин України. В душі, напевно, більше росіянин", - розповідає Сергій Лазарєв.

Крім того відомо, що він вже встиг оформити військову пенсію у РФ, а тамтешнім розвідникам передава інформацію через ноутбук про новітні розробки українських зброярів.

Більше того один з них повинен був купити і передати. Росіяни змогли б проводити розвідку. А в разі збивання апарату звинуватити Україну, кажуть контррозвідники.

"Сократ" - так його назвали росіяни, хотів жити в Росії. І ще чотири роки буде в Україні. У колонії. Хоча шпигун сподівається на обмін. Українці сказали, що не проти. Але росіяни на його дзвінки не відповідають.

Разом з тим варто відзначити, що підозрювані у терористичних задумах, а також їхні адвокати зобов'язані завершити роботи з матеріалами справи до 20 січня.

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав нардепа Надію Савченко та голову організації організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, разом з їхніми захисниками ознайомитися з матеріалами по справі до 20 січня 2019 року.

Виходить, що суд частково ухвалив клопотання СБУ та Головної військової прокуратури про те, щоб встановити терміни ознайомлення з матеріалами кримінальної справи для підозрюваних. Прокуратура в якості аргументу призвела те, що адвокати Савченко навмисно уповільнюють ознайомлення зі справою, які їм надали ще влітку, 30 липня.

Слідство запросило зобов'язати адвокатів і підозрюваних завершити ознайомлення протягом 7 днів.

Савченко і Рубану надали термін до 19 січня 2019 року. Після того, як завершиться термін, справу передадуть до суду на розгляд.

Нагадаємо, няша Поклонська розповіла, чого хочуть українці.

Як повідомляв "Знай.ua", суд відпустив "вбивцю" Бабченка.

Також "Знай.ua" писав, що шанувальник напівмертвої Савченко кинув чобіт у прокурора, хедшот.

Військового, який перейшов на бік Росії, засудили на 8 років за державну зраду та дезертирство