Синод Російської православної церкви закликав інші помісні церкви не визнавати створену на Об'єднавчому соборі Православну церкву України.

Ця інформація була оприлюднена у журналах синоду РПЦ.

Православну церкву України російські церковники називають "співтовариством". Вони звернулися за підтримкою до митрополита УПЦ МП Онуфрія, стверджуючи, що він має титул "Київський і всієї України".

"Звернутися до предстоятелів і священних синодів братських помісних православних церков із закликом підтримати митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископат, духовенство, богопосвячених осіб та вірних чад Української православної церкви у зв'язку з пережитими випробуваннями, а також не визнавати співтовариство, засноване на так званому "об'єднавчому соборі" 15 грудня 2018 року в Києві, в якості автокефальної помісної православної церкви". йдеться в постанові

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також повідомляється, що синод РПЦ "глибоко стурбований" у зв'язку з набранням чинності закону №5309, що зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Росії.

Крім цього, Синод РПЦ прийняв рішення створити патріарші екзархати в Західній Європі (з центром в Парижі) і Південно-Східної Азії (з центром в Сінгапурі).

Нагадаємо, російська православна церква (РПЦ) збирається звернутися до предстоятелів і синодів помісних православних церков - просить не визнавати Православну церкву України (ПЦУ). Рішення прийняв синод РПЦ на своєму засіданні 28 грудня.

Також Москва хоче закликати інші помісні церкви підтримати Онуфрія, позбавленого статусу митрополита Київського з Московського патріархату.

В РПЦ називають позбавлення Московського патріархату права називатися Українською православною церквою "грубим порушенням принципу невтручання держави в життя релігійних громад, закріпленого Конституцією України".

Як повідомляв портал "Знай.uа", синод Грузинської православної церкви провів засідання щодо створення єдиної Православної церкви України.

Також "Знай.uа" писав, що у Конституційний суд звернуться представники Української православної церкви Московського патріархату із-за вимоги вказати в назві приналежність до Росії.