У неділю, 30 грудня, – день народження Владислава Костишина –одного з українських 24-х моряків, які перебувають у російському полоні.

Про це у Facebook повідомляють Військово-морські сили ЗСУ.

Відзначається, що Костишин – курсант Одеської морської академії, член екіпажу катера "Нікополь".

Крім того у ВМС відзначили, що свій черговий день народження український герой проведе у застінках Кремля, попри заклик всього міжнародного співтовариства.

30 грудня – День народження у Владислава КОСТИШИНА. Владислав – один із 24 українських військових моряків, які 25...

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще
Geplaatst door ВМС ЗС України op Zaterdag 29 december 2018

"Свій день народження захисник України, на жаль, проведе в полоні. Він відстоює національні інтереси свого народу, своєї держави. Бажаємо Владиславу здоров’я, мужності й найскорішого повернення додому. Ми разом робимо все можливе, щоб мить зустрічі на рідній землі настала якнайшвидше", – мовиться у повідомленні.

Разом з тим варто відзначити, що Росія не збирається відпускати українських моряків, яких вона незаконно захопила під час агресії у Керченський протоці. Так МЗС Росії відповіла на спільну заяву президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель, в якому політики закликали до негайного звільнення затриманих українців.

МЗС РФ заявив, що звинувачення Берліна і Парижа на адресу Москви щодо порушень прав людини в окупованому Криму "викликають жаль" і нагадав про "безплідності спроб" поставити під сумнів правовий статус Криму і Севастополя як суб'єктів Російської Федерації. При цьому про долю затриманих моряків в заяві у відповідь ані слова.

Меркель і Макрон відзначили, що моряки повинні отримати можливість "святкувати прийдешні свята" разом зі своїми сім'ями. Нині вони ж перебувають в тюрмі Росії.

"Ми вимагаємо безпечного, вільного та безперешкодного транзиту всіх кораблів у Керченській протоці і негайного і беззастережного звільнення всіх незаконно утримуваних українських моряків", - йдеться в заяві лідерів Німеччини і Франції, направленому напередодні.

Загалом у Керченській протоці Азовського моря 25 листопада Росія захопила 24 українських військових. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетинанні кордону з Росією. Їм загрожує ув'язнення строком до 6 років. Всі полонені були заарештовані так званим "судом" у Криму, після чого їх доправили до московських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".

Нагадаємо, Меркель попросила Путіна про новорічний подарунок.

Як повідомляв "Знай.ua", Меркель та Макрон закликали звільнити українських моряків.

Також "Знай.ua" писав, що Пєсков заявив про таємниче зникнення українських моряків.

Пєсков заявив про таємниче зникнення українських моряків: полонених в Криму немає