Через порушення сну, переїдання і зловживання алкоголем ризик інфарктів та інсультів в новорічну ніч значно зростає.

Про це повідомив президент Української асоціації медицини сну, сомнолог Юрій Погорецький.

Зокрема, експерт розповів, що для людей, які страждають певними хворобами дуже небезпечно бурно святкувати новорічні свята. Він також нагадав українцям, що понад 80% від всіх хвороб розпочинаються від недостатності сну.

"Для хворих з гіпертонією, порушенням сну, проблемами з серцем, однозначно, порушувати режим сну не треба. Чарочку шампанського випили, зустріли куранти і лягли спати, щоб надолужувати свій сон. 80% хвороб і так пов'язані з порушеннями сну, а якщо випив, то після того сон ще гірше, то як раз такі дні критичні для виникнення інсультів та інфарктів", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Більше того Погорецький зазначив, що людям із сурцево-судинними захворюваннями чи порушенням сну у жодному разі не можна переїдати чи навіть зловживати алкогольними напоями.

"100 тисяч інсультів в рік і 50 тисяч інфарктів на рік - вночі під ранок. Якраз в такі дні (зростає кількість інфарктів та інсультів - ред.), Коли трапляються навантаження - харчові або алкогольні. Причому це може бути і молодь", - підкреслив при цьому медик.

Разом з тим варто відзначити, що підрозділи ДСНС переходять на посилений варіант несення чергування у період новорічний свят.

Крім того рятувальники розповів, що на даний момент уточнюють з місцевими органами влади, де знаходитимуться місця масового скупчення людей. Також проводиться постійний моніторинг пожежної безпеки на потенційно небезпечних об'єктах інфраструктури

"З 30 грудня по 2 січня організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, регіональними службами цивільного захисту з питань техногенної та пожежної безпеки на об'єктах, задіяних у проведенні заходів із відзначення новорічних свят, і у випадку спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та небезпечних подій. Також, здійснюватиметься посилений моніторинг пожежної обстановки на об'єктах з масовим перебуванням людей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, гепатит С ближче, ніж ти гадаєш.

Як повідомляв "Знай.ua", українець зробив дівчині приємно вкраденою 6-метровою ялинкою.

Також "Знай.ua" писав, що вчені визначили нешкідливу дозу алкоголю.

Як не збідніти і не отруїтися на Новий рік