Галину Балабан, активістку Українського Культурного центру в тимчасово оккупированном Сімферополі, змусили звільнитися з роботи.

Про це на сторінці в Facebook заявив кримський активіст Михайло Батрак.

Балабан працювала на кафедрі біології, екології та безпеки життєдіяльності в Кримському інженерно-педагогічному університеті, фахівцем з навчально-методичної роботи.

Після проведеного в листопаді обшуку їй неодноразово пропонували написати заяву про звільнення, але вона не робила цього.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Повідомляється, що ректор університету Чингіз Якубов сказав, якщо він її не звільнить, то будуть проблеми у нього особисто, а також у університету. Тому, якщо вона не піде з роботи добровільно, то її звільнять за статтею, за якою не візьмуть працювати навіть прибиральницею.

Балабан була змушена написати заяву на звільнення з університету, в якому вона працювала з 2009 року, - зазначив Батрак.

Активіст підкреслив, що ноутбук і телефон, які були у вилучені у Балабан під час обшуку, їй досі не повернули.

Український культурний центр Криму не є політичною організацією. Він заснований в 2015 році і випускає газету українською мовою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 22-річний чемпіон світу з швидких шахів у дисципліні рапід росіянин Данило Дубів, спілкуючись з журналістами, висловився з історії з анексією Криму Російською Федерацією і про той факт, що не всі українські шахісти приїхали на престижний турнір.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в одному із зоопарків Ялти, під назвою "Казка" (зараз ви зрозумієте, що це за казка), хотіли здивувати відвідувачів дружбою козла і тигра, за прикладом відомих Амура і Тимура, а вийшли порнографія і треш. Свідками кривавої сцени стали відвідувачі з маленькими дітьми.
"Знай.uа" писав, що внучка відомого карпатського мага, мольфара Нечая, якого також називають останнім мольфаром Карпат розповіла про те, яке майбутнє чекає Україну. Буде черговий кривавий майдан, впевнена Ольга. Крим теж повернеться Україні, але тільки через два роки.