Сьогодні, 30 грудня, на фасаді Запорізького обласного театру ляльок з нагоди 100-річчя Української революції відкрили особливий мурал. На ньому зображені представники різних поколінь — захисники України. Це образ запорозького козака, полковник армії Української Народної Республіки Петро Болбочан і сучасний боєць української армії, який протистоїть російської агресії.

Автором мурала став талановитий харківський художник Михайло Дяченко. Роботи з нанесення картини на стіну профінансували з державного бюджету Запорізької області. На даний момент у Запоріжжі це єдиний мурал з патріотичним ухилом, але в планах по всьому місту створити ще 10.

"1917–1921 рокі – це доба Української революції, тож ми вшановуємо спробу відродження української державності на початку 20-го сторіччя. Ми знайшли доволі цікаві нові факти з історії Української революції саме в Олександрівську, тобто Запоріжжі. Зокрема, це і події, пов’пов'язані з Українськими січовими стрільцями, події, пов’пов'язані з махновським рухом, події, пов’пов'язані безпосередньо з переможним походом П. Болбочана на Крим у 1918 році", – наголосив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Під час урочистого відкриття мурала провели спільний молебен різних конфесій за захисників України. Про це повідомили у департаменті інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю облдержадміністрації.

Нагадаємо, хлопця паралізувало після перестрілки, але він знайшов своє покликання: я звільняю розум і те, що виходить - це мої справжні емоції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", незвичайний спосіб заробити придумав 12-річний хлопчик на ім'я Нес, проживає в провінції Пхангнга Таїланду. Він став зіркою соцесетей і прославився в країнах Азії завдяки тому, що переодягається в дівчинку.

Також "Знай.uа" писав, 8-річний Томас Мур помітив, як його мама дивиться публікацію на Facebook про хвору на рак лису дівчинку. Це вразило хлопчика. Тоді в його голові з'явилася цікава задумка.