На Волині церковна громада села Красноволя Маневицького району перейшла з РПЦ у Православну Церкву України. Перехід відбувся незважаючи на протести священика.

Про це повідомив голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, передає видання ВолиньPost.

За його інформацією, за дане рішення выступиили 90% прихожан церкви з сіл Красноволя та Погулянка. Протоколи хотіли оприлюднити після отримання Томосу. Але 30 грудня у церкві почали збиратися представники РП. Вони виступали проти переходу, тому підписи жителів вирішили оприлюднити раніше.

На збори приїхали священики УПЦ МП з сусідніх сіл і намагалися переконати прихожан не переходити в ПЦУ, так як вважають перехід незаконним, вони обіцяли суспільству "зустріч у суді". Проти переходу виступив також місцевий священик.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Але більшість парафіян проголосувала за перехід до ПЦУ. Волевиявлення було зафіксовано документально.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що календарна реформа поки не буде проведено в Україні, розповів новообраний предстоятель Української Об'єднаної помісної церкви Митрополит Епіфаній (Думенко). "Ми віримо в те, що в майбутньому, – але це питання часу – коли українці в більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства", - заявив він.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Російська православна церква (РПЦ) збирається звернутися до предстоятелів і синодами помісних православних церков - просити не визнавати Православну церкву України (ПЦУ). Москва хоче закликати інші помісні церкви підтримати Онуфрія, позбавленого статусу митрополита Київського з Московського патріархату.
"Знай.uа" писав, що Православну церкву України російські церковники називають "співтовариством". Вони звернулися за підтримкою до митрополита УПЦ МП Онуфрію, стверджуючи, що він має титул "Київський і всієї України". Крім цього, Синод РПЦ ухвалив рішення створити патріарші екзархати в Західній Європі (з центром у Парижі) і Південно-Східної Азії (з центром в Сінгапурі).