Щоб компанії, особливо малознайомій було легше почати спілкуватися, щоб Новий рік не проходив тільки за поїданням салатів і випиванням чергового келиха шампанського, зазвичай грають в різні ігри і влаштовують конкурси.

Настільні ігри

У Новий рік розвеселити друзів можна дуже просто, навіть якщо ви деяких людей бачите вперше. Конкурси та різні ігри для Нового року піднімуть настрій, розрядять атмосферу і змусять усіх познайомитися. Те ж і з настільними іграми. Серед настільних ігор для компанії відмінно підходить «Еліас», в оригіналі “Alias”. За правилами гри, слова потрібно пояснювати на швидкість іншій людині. Іноді з'являються додаткові завдання – стояти на одній нозі, наприклад.

Еліас настільки популярна, що є версії і для дорослих, і для дітей, і для всіх разом. При цьому на різних мовах. Щоб зараз не бігати і не шукати гру або людину з грою, то можна в інтернеті знайти онлайн-варіант або додаток для смартфона. Для того, щоб компанія пила існують ігри, такі як «Йорж», «Я ніколи не», «Правда чи випивка», «Бір-понг».

Насправді зараз більшість популярних настільних ігор вже мають свій додаток для смартфонів. Ще одна цікава настільна гра буде більш спокійною, ніж «Еліас», вона називається «Вибухові кошенята» і в ній потрібно розмовляти таким голосом, який був у П'ятачка з «Віні-Пуха», що як раз в дусі символу наступаючого року. Хоча стрибати тут не потрібно, але кошенята – дуже енергійна та весела гра, яка вміє полоскотати нерви. Вилетіти можна в будь-яку секунду. Але багато хто вважає, що настільні ігри мають протилежний ефект і роблять свято тільки ще більш нудним. Тому для таких людей спеціально існують різні ігрові конкурси.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Кращі конкурси на Новий рік для компанії

Весела рукавиця

Гості мають стати в коло біля ялинки. Важливо, щоб грала якась новорічна музика. Хоча можете поставити будь-яку, яка вам подобається. Рукавиця з фантами йде по колу. Потрібно вибрати ведучого, який повинен вимкнути музику в якийсь момент. Той, у кого виявилася рукавиця, дістає з неї 1 фант і зобов'язаний виконати дію. Він може станцювати або привітати гостей від імені президента, сісти на шпагат або поцілувати сусіда. Фанти пишете самі, вибираєте в залежності від компанії.

Розкриваємо таланти

Фанти покладіть в мішечок або шапку. Можна навіть новорічну шапку Діда Мороза. Кожен гість повинен вибрати по одному і прочитати, а потім продемонструвати свої таланти. Серед найпопулярніших завдань: стати, як статуя Дискобола, побути трохи п'яним вантажником, словами з дитячих віршів заспівати романс, станцювати вальс або гопак. Нагороду отримує той, хто більше розкрив свої таланти.

Новорічний крокодил

В цю веселу гру, напевно, грають на всіх святах або в її більш прості аналоги. За всіма правилами гри гостям потрібно поділитися на команди у кожній з яких по п'ять чоловік. Кожна команда повинна вибрати собі капітана. Для цієї гри потрібно спочатку підготувати купу записок, де написані назви фільмів або казок з новорічною тематикою. Завдання вибирати за фанту залишають капітанам команд. Вони і повинні показати фільм або казку, зазначену в фанті. Вся команда відгадує, коли відгадає, потрібно брати наступний фант. На відгадки у кожної команди є по 5 хвилин. Хто за цей час відгадав більше фільмів, казок чи персонажів, той і переміг. Однак є правила і для більш маленьких компаній. І звичайно ж, є додаток.

Новорічні куранти

Коли гості тільки приходять. Потрібно декому на вході дати жетони, а в кожному жетоні – завдання. Такі жетони можна навіть продавати, щоб домогтися інтриги. В жетоні написано коли гість повинен виконати своє завдання. Хтось може закукарікати або почати танцювати твіст, встрибнувши на стіл. Враховуючи особливості гостей, ви можете придумати свої завдання.

Сніговичок

Візьміть великий ватман і намалюйте сніговика з веселим обличчям, але моркву не малюйте. Її потрібно зробити окремо, у вигляді помаранчевого конуса з картону. Гості, які вирішили взяти участь у конкурсі, зав'язують собі очі і по черзі намагаються прикріпити ніс сніговика на правильне місце. Але коли зав'язують очі, добре розкручують.

Краща борода Діда Мороза

Кожен гість отримує пінку для гоління. При бажанні можна замінити балончиком з вершками. Приз отримає той, хто зробить у себе на обличчі найдовшу, гарну і широку бороду Діда Мороза.

Кращі ігри та конкурси для сім'ї

Прикольні конкурси є не тільки для компанії, але і сімейні, головне – це правильна організація таких заходів і прості ігри перетворяться для ваших дітей у новорічні пригоди. Креативні і незвичайні ігри та конкурси зроблять свято з дітьми веселим, а всі новорічні розваги сподобаються і дітям, і дорослим.

Данина Сходу

Дуже веселий конкурс в домашніх умовах для Нового року Свині. Потрібно з'їсти блюдо китайськими паличками. І найкраще, щоб це була якась незручна їжа, яка розсипається і не береться грудочками. Так як Свиня – це тварина за східним гороскопом, то й будемо користуватися паличками зі східної культури. Кожному учаснику ставте однакову страву за розміром салату. Можете навіть пожартувати і поставити звичайний олів'є. Хто швидше з'їсть свою миску салату, той і виграв.

По горошинці

Ще один Олив'єшний конкурс. Тільки тут використовуємо тільки зелений горошок. Кожен, хто бере участь, має з'їсти весь горох в банці. Але є одна дуже важлива умова: кожен раз на вилку можна надягати тільки одну горошинку. Хто перший впорався – той і виграв.

Не кажи мені правду

До цього конкурсу потрібно підготуватися заздалегідь. Вам потрібно придумати новорічні питання. Можна навіть прості «Що наряджають на це свято», «Який салат вважається символом Нового року», «Що це за палички запалюють у новорічну ніч». Але обов'язково на такі питання потрібно відповідати неправильно. Так буде веселіше, а той хто відповість правильно, в кінці буде виконувати бажання.

Відкуп для Баби Яги

Наряджають одну людину, та так щоб страшніше. І ця людина стає Бабою Ягою, яка лякає дітей і дорослих, що їх з'їсть. Але є один спосіб врятувати себе, потрібно від Яги відкупитися. Баба може назвати список того, що їй потрібно (напевно для якогось страшного зілля): лимони, помада, ложка, годинник. А всі гості повинні зібратися і швидше віддати їй всі ці речі. Тоді вона зрадіє і відчепиться.

Мандариновий ажіотаж

На першому етапі потрібно роздати кожному учаснику по мандаринці. Коли ведучий говорить «старт», то всі починають очищати мандарини і поділяють їх на окремі часточки. Хто перший все це зробив, той і отримує приз. Але потім починають 2-й етап. Всі очищені часточки потрібно розкласти на столі або на стільці по колу. Всі, що беруть участь, стають в коло і знову ж по команді ведучого збирають мандаринові дольки на зубочистку. Часу всього одна хвилина і виграє той, у кого більше дольок на зубочистці.

Викрадач Нового року

Один з гостей стає саме цим Викрадачем Нового року. Інші гості закривають очі і в кімнату заходить сам викрадач. Йому потрібно вкрасти мінімум 3 новорічних предмета. Зазвичай крадуть мандарини, годинник вершечок з ялинки. Коли викрадач пішов, і гості відкриють очі, їм потрібно буде дізнатися, що викрали. Той, хто першим здогадається про все вкрадене, стане переможцем.

Нагадуємо, в Україні впав метеорит, руйнівні наслідки шокували всю країну

Як раніше повідомляв Знай.ua, синоптик розповів, де чекати сніг, а де - дощ: прогноз погоди на новорічні свята

Знай.ua розповідав, що лікар розповів, як попередити смертельну хворобу в новорічну ніч. Він дав поради поради, які можуть врятувати життя.