Найпопулярніша прикмета на Новий рік - як його зустрінеш, так його і проведеш. Проте не лише цим словам так вірять українці. Існує безліч інших прикмет та традицій, яких дотримуються під час святкування та вірять, що це принесе щастя та добробут.

Щоб забезпечити благополуччя в Новому році, йому слід влаштувати радісну, привітну зустріч. Все це вказує на те, що Новий рік краще зустрічати в гарному настрої, щоб потім цілий рік провести на такій же хвилі.

Слід добре продумати, де і з ким святкувати, і не забудьте залишити все погане в старому році.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Про дім та благополуччя

Щоб у родині було благополуччя, напередодні Нового року не варто виносити сміття з будинку.

Також якщо перший день у році у домі будуть панувати веселощі і радість, то весь рік буде таким. Також якщо у ваш будинок на Новий рік прийшли гості, то готуйтесь - у вас протяном року будуть веселощі та багато гостей.

Намагайтеся нічого важкого не робити в перший день Нового року, інакше увесь рік пройде в турботах та важко працюючи. Також вважається, що залучити в будинок багатство буде простіше, якщо ви поставите на святковий стіл ящик з монетками і зерном (можна також насипати рис, пшеницю, овес).


В переддень Нового року в будинку потрібно навести порядок і викинути все непотрібне. Вважається, що мотлох у будинку перешкоджає появі нових речей і бажаних покупок, тому уважно переглянете папери, що скупчилися, переберіть речі в шафі, віддавши або викинувши непотрібні, розберіть посуд.

Покупки та обновки

Дуже вірна і поширена прикмета - якщо на Новий рік одягти що-небудь нове, то рік буде вдалим, а ще прикмети кажуть, що в новорічну ніч з обновкою - цілий рік ходити в обновках.

Тому для зустрічі Нового року придбайте якусь нову річ.

Також краще не давати нікому під Новий рік свої речі, інакше ризикуєте на цілий рік залишитися без обновок і покупок.

Гроші та достаток у родині

Щоб водилися гроші - не економте на застіллі. Накрийте пишний стіл. Інша прикмета свідчить, що якщо на новорічному столі буде в достатку їжі і напоїв, тоді і весь рік у сім'ї буде достаток.

Не можна позичати та віддавати борги в переддень Нового року, інакше весь рік будете розплачуватись.

Наповніть кишені грошима, у кого буде породньо - то й рік буде бідним.

Нагадаємо, лікарі назвали продукти, які краще не ставити на новорічний стіл.

Як повідомляв раніше Знай.ua, синоптики розповіли про погоду в новорічну ніч та в перші дні 2019 року.

Також "Знай.uа" писав, як встигнути зробити всі справи до Нового року.

Дивіться: Як правильно зустрічати Новий рік 2019 - Рік Жовтої Земляної Свині