З початком нового року в Україні стартують жорсткіші правила отримання субсидії, багато українців можуть опинитися за бортом комунальних знижок.

У бюджет закладено скорочення субсидій
У бюджет закладено скорочення субсидій

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення уряду.

У повідомленні йдеться, що жорстокіші правила субсидування позбавлять кожного п'ятого субсідіанта державної допомоги.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Особливо це стосується тих громадян, які на даний момент знаходяться без роботи. Ті, хто не стоїть на обліку в центрі зайнятості, не зможуть отримати знижку при оплаті послуг ЖКГ.

В уряді визнають той факт, що країна не в змозі допомогти всім громадянам в оплаті комуналки. Однак, є певна категорія безробітного населення, які повинні і мають право отримає допомогу від держави.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нові правила передбачають, що отримати субсидії можна тільки в таких випадках:

- якщо у людини є довідка від лікарсько-консультативної комісії, яка підтверджує, що він працювати не може за станом здоров'я;

- якщо людина платить за себе єдиний соціальний внесок до бюджету країни;

- якщо він перебуває на обліку в центрі зайнятості.

Нагадаємо, уже в січні наступного року запрацює монетизація субсидій, затверджена Урядом.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Що змінюється і як нарахують гроші у спірних ситуаціях розповіли у Мінсоцполітики, передає ЕП.

"Щотижня близько 120-150 тисяч домогосподарств звертаються за оформленням субсидії. Почали отримувати перші платіжки з новими тарифами на газ, водопостачання, утримання житла, а тепер вони визначаються щодо потреби в отриманні житлових субсидій. Чисельність одержувачів зменшується. Якщо аналізувати кінець жовтня і початок листопада, то у нас доходило до 180 тисяч заявок на тиждень", - розповіли в Мінсоцполітики.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Міністерство фінансів України відновило верифікацію виплат громадянам соціальної допомоги.

Про це повідомляє "Хвиля".

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

У міністерстві також додали, що подібні дії стали можливими лише завдяки внесеним змінам до Бюджетного кодексу, які і дозволили отримання персональних данних при моніторингу отримувачів державної допомоги.

Також Знай.ua писав про те, що держава змінила порядок реєстрації та перереєстрації непрацевлаштованих осіб, непрацездатних громадян та обліку тих, хто перебуває в пошуку роботи, пише УНН з посиланням на відповідну постанову Кабміну.