Поки мирні міста України з усіх сил готуються до Нового року, Донецьку в окупації не позаздриш. Картина на вулицях виглядає настільки моторошно й сумно, що здається, ніби життя тут завмерло остаточно.

Зазвичай тут відчувалася метушня, а на вулицях стало більше людей, проте сам Донецьк, судячи з фото, залишає гнітюче враження.

Примітно, що у громадському транспорті люди їздять мовчки і майже не спілкуються, за винятком зустрічі старих знайомих. По місту найчастіше можна зустріти людей похилого віку, молоді практично немає.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того, у деяких житлових будинках частина вікон ще з 2014-2015 років забиті фанерою. Зустрічаються також нежитлові будівлі, де зруйновані двері просто заклали цеглою.

Продуктові магазини, аптеки та інші заклади закриті, невідомо, де люди купують їжу та ліки, адже для застуди зараз саме "сезон". Такі реалії прямо протилежні тому, що обіцяла мешканцям так звана окупаційна "влада".

Дивіться: Те, що відбувається в окупації, це ритуал без віри – Лозниця

Нагадаємо, відсоток української мови на телебаченні і радіо в 2018 році в цьому році побив усі рекорди, а російський контент впав до історичного мінімуму. Як повідомляв "Знай.ua", важке озброєння агресора на окупованих територіях Донецька і Луганська продовжує зростати, російські найманці проводять свої бойові навчання – готуються до посилення військового конфлікту на Донбасі. Також "Знай.ua" писав, під донецьким аеропортом українська армія знищила російського найманця Іллю Кузнєцова за прізвиськом "Кузя".