Ізраїль закупив в України модернізоване озброєння Кольчуга-М.

За інформацією джерела, угода відбулася в березні 2018 року: тоді дочка Укроборонпрому - Укрспецекспорт - продала ізраїльської компанії Airsom Ltd. модернізовану в Україні Кольчугу-М.

Наразі поки не з'явилися офіційні підтвердження покупки озброєння.

Станція радіотехнічної розвідки Кольчуга-М, яка була розроблена в СРСР і модернізована в Україні, здатна відстежувати повітряні цілі на відстані 800 км. Про це повідомляє Defence Blog з посиланням на дані ImportGenius.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім того, ЗМІ зазначають, що розвідкомплекс буде активно застосовуватися під час вчений ізраїльських ВПС.
Спочатку Кольчугу взяли на озброєння ще в СРСР, в 1987 році. У ВСУ вона з'явилася в 2001 році.

Нагадаємо, в кінці вересня прес-секретар Amnesty International Марія Гур'єва заявила, що Україна поставляє велику кількість зброї у Судан.

"Якщо ви зайдете на сайт Державної служби експортного контролю України, то побачите, що з 2014 року Україна продала в Південний Судан 830 легких і 62 важкі кулемети. У 2015-му туди було продано п'ять бойових вертольотів, у 2016 році Україна продала в Судан 170 легких і 78 важких кулеметів", - зазначила Гур'єва.

З ким торгує зброєю Україна, поки на сході практично щодня гинуть кращі її сини, розслідував "Знай.ua".

Як повідомляв раніше Знай.ua, на горлівському напрямку, незважаючи на новорічне перемир'я, відбулося щось дивне. Терористи ДНР несуть серйозні втрати.

Також Знай.ua писав про те, що у мережу виклали найсвіжіші кадри з тимчасово окупованої російськими терористами Горлівки, на яких можна побачити порожні вулиці і абсолютну відсутність життя біля магазинів і будинків.