Одіозний очільник РПЦ Кирило ніяк не може змиритися із створенням єдиної помісної церкви в Україні.

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на лист-звернення Кирила до очільника Константинополя Варфоломія.

У листі Кирило відкрито погрожує Вселенському патріарху Варфоломію "Божим судом", якщо той не схаменеться і не змінить рішення щодо надання Томосу нової Православної церкви України.

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У РПЦ, яка нещодавно заявила, що Вселенського патріархату для неї більше не існує, до цього часу буквально кипить через те, що українська церква вийшла з-під протекторату Москви.

"Відступіться від спілкування з розкольниками, відмовтеся від участі в політичній авантюрі їх легалізації ... Якщо ж Ви вчините відповідно до намірів, викладених у Вашому листі, то Ви назавжди втратите можливість слугуватиме єднанню святих Божих Церков, перестанете бути Першим в православному світі, що налічує сотні мільйонів віруючих, а завдані Вами страждання православних українців підуть за Вами на Страшний суд безстороннього Господа нашого і будуть свідчити перед Ним проти Вас", - такими словами завершує своє послання головний церковник Путіна.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

"Патріарх Кирил висловлює версію останній подій в зв'язку з української автокефалією приблизно такими ж словами, як Дмитро Кисельов в програмі" Вести недели ". Розповідаючи про руйнівні дії Константинополя, Кирило ні слова не говорить про кроки Московського Патріархату у вигляді створення екзархатів за межами Росії, а лише загрожує Божим Судом, і тремтячою від хвилювання рукою підписує цей новорічний лист Константинопольському колезі власноруч", - коментують користувачі на Telegram -каналі ресурсу "Церквач".

Путін і патріарх Кирило
Путін і патріарх Кирило

Нагадаємо, Російська православна церква (РПЦ) збирається звернутися до предстоятелів і синодами помісних православних церков - просити не визнавати Православну церкву України (ПЦУ).

Як повідомляв раніше Знай.ua, Синод Російської православної церкви закликав інші помісні церкви не визнавати створену на Об'єднавчому соборі Православну церкву України.

Також Знай.ua писав про те, що Російська православна церква (РПЦ) збирається звернутися до предстоятелів і синодами помісних православних церков - просити не визнавати Православну церкву України (ПЦУ).