ЗМІ розповіли про майбутнє УПЦ МП в Україні, і воно, м'яко кажучи, незавидне. Аналіз того, що відбувається з відповідними прогнозами надає газета "Місто" з посиланням на видання "Вголос". По ідеї, церковна влада московських попів незабаром повинна накритися великим мідним куполом, і ось чому.

До московського патріархату не приєднається жодна українська церква. Тому незабаром РПЦ почне поступово втрачати парафії. Власне – це вже почалося. Видання пишуть, що приходи РПЦ будуть рідшати, як російська піхота, розбита українськими градами. Всі події, загострюючі конфлікт між Україною і Росією – зокрема, гагрессия в Азовському морі, похорони військових, убитих на Донбасі – будуть пробуджувати все більше антиросійських настроїв в Україні.

Держава буде всіляко сприяти розвиткуУкраїнської Помісної Православної церкви – вже зараз починають з'являтися додаткові комунальні пільги, в перспективі – особождение від усіляких платежів, лояльність органів влади і т. д. РПЦ може на це не розраховувати. Таким чином Помісна церква буде міцніти, а РПЦ – навпаки, втрачати свої і без того кволі позиції.

Українській церкві держава передасть Києво-Печерську і Почаївську лаври, і нова Церква буде стрімко розвиватися і багатіти в тепличних умовах лояльності української влади. Натомість московська УПЦ, яку при таких умовах буде перейменована в Російську православну церкву, позбавлена державної лояльності, тільки втрачати приходу за приходом, які масово, цілими районами, будуть переходити до ПЦУ.

Всі б знали, що бути в Московському патріархаті означає майже те ж, що належати до Церкви Сатани - тебе обходити стороною, цуратися, ненавидіти, і у вас не буде жодних шансів реалізуватися в українському суспільстві.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Видання пише, що Московський патріархат в Україні не зникне зовсім, але в окремих російськомовних регіонах залишиться кілька десятків храмів, які будуть виглядати як осередку мракобісся і сприйматися як щось на зразок «Білого братства».

Нагадаємо, волинська церква перейшла в ПЦУ – розлючені московські попи відразу ж збіглися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що календарна реформа поки не буде проведено в Україні, розповів новообраний предстоятель Української Об'єднаної помісної церкви Митрополит Епіфаній (Думенко).

Як повідомляв портал "Знай.uа" Російська православна церква (РПЦ) збирається звернутися до предстоятелів і синодами помісних православних церков - просити не визнавати Православну церкву України (ПЦУ). Також Москва хоче закликати інші помісні церкви підтримати Онуфрія, позбавленого статусу митрополита Київського з Московського патріархату.