Вночі 1 січня невеликий сніг очікується в північних, західних, Миколаївській, Херсонській, Луганській областях і в Криму. В інших регіонах України Новий рік пройде без снігу.

Про це написала відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

"1 січня вночі невеликий сніг імовірний на півночі (див. карту), заході, місцями на Миколаївщині, Херсонщині, в Криму мокрий сніг і дощ) і на Луганщині. На решті території України - без істотних опадів", - повідомила Діденко.

Також вона додала, що температура повітря в Україні -2...-7 градусів, на Сумщині, Чернігівщині, Луганщині, Харківщині -8....-14 градусів, на заході +2...-2 градуси, в Криму 0...+3 градуси.

Отже, 31 грудня. 2018 рік завершується вологою погодою. Сніг та дощ - у західних областях. Місцями невеликий сніг або...

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще
Geplaatst door Наталка Діденко op Zondag 30 december 2018

У свою чергу в українському Гідрометцентрі прогнозували, що в Києві в перший день 2019-го — 1 січня, вдень максимальна температура прогнозується -1 градус. Про це йдеться на сайті Укргідрометцентру.

Як стверджують синоптики, 1 січня в місті вдень і вночі очікується невеликий сніг, нічна температура становитиме -1…-3 градуси, а денна — -1…-3 градуси.

карта Укргідрометцентру на 1 січня

Варто зазначити, що 2 січня в Україні очікується потепління, збільшення кількості опадів, посилення вітру. А з 3 січня в Україну прийде істотне похолодання.

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять святого Боніфатія. Народна прикмета свідчить: «Який перший день січня, такий і перший день літа». Прийнято було вважати, якщо перший день у році веселий (щасливий), то і рік буде таким же (і навпаки). На погоду у цей день вказували птахи: якщо синички зранку пищать — на мороз, якщо горобці настовбурчилися, слід очікувати негоди. Також у давнину помітили, якщо зранку густий іній на деревах, то рік буде врожайним.

Нагадаємо, що прогнози народних синоптиків про погоду в новорічну ніч і перші дні 2019 року трохи відрізняються від офіційних. На думку народного синоптика Леоніда Горбаня, відлига Україну прийде не раніше 5 січня, а почнеться 2019 рік з невеликих морозів.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики кажуть, що найближчим часом Україні не загрожують істотні опади, лише іноді буде випадати невеликий сніг і дощ.

Також портал Знай.uа писав, що у січні 2019 року погода в України буде відповідати середнім багаторічним кліматичним значенням. Місячна кількість опадів складе 27-55мм, на Закарпатті: 64-81 мм, а в горах Криму - до 124 мм.